Poliisi pysäytti ulkomaalaismiehen satamassa – autoon oli kätketty anastettuja koruja, kelloja ja käteistä

Poliisi löysi etsinnän tuloksena autosta 25 000 euroa käteistä rahaa.

Poliisi löysi etsinnän tuloksena autosta 25 000 euroa käteistä rahaa. (Kuva Poliisi)

Kauniaisten asuntomurrosta anastetut 25 000 euroa löytyivät henkilöauton välikatosta.

ASUNTOMURROT Pääkaupunkiseudun poliisilaitosten rajat ylittävän rikollisuuden torjuntaryhmät nostivat tutkinnassaan esille lokakuun alussa lentokoneella Suomeen saapuneen ulkomaalaismiehen. Tutkinnan aikana miehen liikkeistä saatiin havainto Kauniaisissa 12.–14.10. tapahtuneeseen asuntomurtoon liittyen.

Tapahtumien selvittelyn yhteydessä kävi ilmi, että mies oli käynyt 15.10. Turussa, josta hän oli ostanut henkilöauton. Miehestä saatiin seuraavana päivänä havainto Länsisatamasta, jolloin hän oli poistumassa Suomesta.

Mies otettiin tarkastukseen, ja hänen hallustaan löytyi Kauniaisten asuntomurron anastettua omaisuutta. Miehen autoon tehtiin perusteellinen tutkinta, jonka tuloksena autosta löytyi myös Vantaalla, Keravalla ja Riihimäellä tapahtuneiden asuntomurtojen omaisuutta.

Auton takavalon umpiossa oli kätkö anastetulle saaliille.
Auton takavalon umpiossa oli kätkö anastetulle saaliille. (Kuva Poliisi)

Esitutkinnassa ja tutkintavankeuden aikana miestä tällä hetkellä epäillään neljästä asuntomurrosta ja törkeästä varkaudesta.

– Anastetun omaisuuden arvo on likimain 40 000 euroa. Merkittävin määrä anastettua omaisuutta löytyi miehen autoon varsin suunnitelmallisesti kätkettynä. Muun muassa auton takavalon umpiosta ja välikatosta löytyi kelloja, koruja sekä noin 25 000 euroa käteistä rahaa, jotka ovat anastettu Kauniaisista, kertoo rikoskomisario Janne Saari.

Osa anastettua omaisuutta, kuten tietokoneita ja vähäisempi määrä koruja, on jäänyt kateisiin. Rikossarjan paljastamiseen ja tutkintaan on liittynyt kiinteästi Länsi-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitoksien rajat ylittävän rikollisuuden torjunnan tutkintaryhmien yhteistyö.

Rikossarjan tutkinnan loppuun saattaminen on Länsi-Uudenmaan poliisin vastuulla. Asia siirtyy vuoden 2018 aikana syyteharkintaan.

Lue myös: Kun syksy saapui ja pimeys laskeutui – asuntomurtojen määrä lähti heti nousuun

Kommentoi Facebookissa