Poliisi sai valmiiksi tutkinnan vauvan pahoinpitelystä – ”Epäillyt ovat aiheuttaneet vauvalle hengenvaarallisen tilan”

Rikoksesta epäillyt ovat asianomistajan eli vauvan huoltajat.

Rikoksesta epäillyt ovat asianomistajan eli vauvan huoltajat. (Kuva Fotolia)

Poliisin tutkima alle puolivuotiaan vauvan törkeä pahoinpitely siirtyy syyteharkintaan Helsingissä.

PAHOINPITELY Poliisi on saanut valmiiksi huhtikuussa tapahtuneen vauvaan kohdistuneen epäillyn väkivaltarikoksen tutkinnan. Tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Rikosnimikkeet ovat esitutkinnan päättyessä törkeä pahoinpitely, heitteillepano ja huumausaineen käyttörikos. Rikoksesta epäillyt ovat asianomistajan eli vauvan huoltajat.

‒ Esitutkinnassa selvisi, että alle kuuden kuukauden ikäiselle vauvalle oli teipattu tutti suuhun. Nimike tarkentui törkeäksi, koska tutin teippaamiseen liittyy tukehtumisvaara, jos vauva oksentaa tai pulauttaa. On syytä epäillä, että rikoksesta epäillyt ovat toiminnallaan aiheuttaneet vauvalle hengenvaarallisen tilan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa selvitettiin lisäksi, oliko vauvalle annettu päihdyttäviä aineita. Vauvan elimistössä ei ollut alkoholia eikä huumaus- tai lääkeaineita.

‒ Esitutkinnan perusteella vauvalle ei aiheutunut tapahtuneesta fyysisiä vammoja.

Kun poliisin tietoon tulee rikosepäily, jossa uhri on lapsi, poliisi tekee aina tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Poliisi ei kuitenkaan voi kommentoida yksittäisen tapauksen osalta, millaisiin toimiin muut viranomaiset ovat asiassa ryhtyneet.

Lue myös: Poliisi vahvistaa rikosepäilyn vauvan kohtelusta – ”Tapahtunutta tutkitaan pahoinpitelynä ja heitteillepanona”

Kommentoi Facebookissa