Poliisi vahvistaa rikosepäilyn vauvan kohtelusta – ”Tapahtunutta tutkitaan pahoinpitelynä ja heitteillepanona”

Helsingin poliisi tutkii tietoon tullutta alle yksivuotiaaseen lapseen kohdistunutta epäiltyä väkivaltarikosta.

Helsingin poliisi tutkii tietoon tullutta alle yksivuotiaaseen lapseen kohdistunutta epäiltyä väkivaltarikosta. (Kuva Fotolia)

Mediatietojen mukaan poliisi löysi asunnosta vauvan, jonka suuhun oli teipattu tutti kiinni.

PAHOINPITELY Julkisuudessa on ollut esillä, että Helsingin poliisi tutkii noin pari viikkoa sitten poliisin tietoon tullutta alle yksivuotiaaseen lapseen kohdistunutta epäiltyä väkivaltarikosta.

‒ Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelynä ja heitteillepanona. Tutkinta on kesken ja poliisi odottaa asiassa muun muassa lääkärinlausuntoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Rikosnimikkeet voivat tarkentua, kun tutkinta etenee. Laboratoriotutkimuksissa selvitetään, onko vauvan veressä alkoholia tai lääkkeitä.

Kun poliisin tietoon tulee rikosepäily, jossa uhri on lapsi, poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Poliisi ei kuitenkaan voi kommentoida yksittäisen tapauksen osalta, millaisiin toimiin muut viranomaiset ovat asiassa ryhtyneet.

‒ Tärkeintä on, että asia on saatettu viranomaisten tietoon. Kehotamme kaikkia, jotka ovat huolissaan lähimmäisen, erityisesti lapsen hyvinvoinnista, olemaan yhteydessä viranomaisiin. Rikosepäilyistä tulee ilmoittaa viipymättä poliisille. Akuuteissa tilanteissa ilmoitus tulee tehdä hätänumeroon 112. Lastensuojeluilmoituksen voi ja se kannattaa tehdä jo siinä vaiheessa, kun herää huoli perheen tilanteesta.

Poliisi ei kommentoi tämän nimenomaisen tapauksen tarkempia yksityiskohtia.

‒ Kuten sanottu, tapauksen tutkinta on vielä olennaisesti kesken. Lisäksi haluamme suojella rikoksen uhrin, eli tässä tapauksessa pienen lapsen yksityisyyttä, Antikainen perustelee.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä STT. Mediatietojen mukaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Itä-Helsingissä Meri-Rastilassa ja teosta epäillään lapsen huoltajia. Helsingin Sanomien mukaan ulkopuolinen henkilö hälytti poliisit asuntoon, josta poliisipartio löysi vauvan. Vauvan suuhun oli teipattu tutti kiinni.

Lue myös: Vauva sai vakavia vammoja ravistelusta – nuoret vanhemmat eivät pystyneet antamaan selitystä

Kommentoi Facebookissa