Poliisi selvittää kuolonkolaria – vanhan miehen kuljettama auto ajautui nokkakolarissa vastaantulevien kaistalle

Poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa, oliko menehtynyt kuljettaja mahdollisesti alkoholin vaikutuksen alaisena tai saiko hän sairaskohtauksen.

Poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa, oliko menehtynyt kuljettaja mahdollisesti alkoholin vaikutuksen alaisena tai saiko hän sairaskohtauksen. (Kuva AOP)

Ajoneuvoissa pahoin loukkaantuneet henkilöt ovat edelleen sairaalahoidossa.

ONNETTOMUUS Poliisi on jatkanut Jämsässä 9-tiellä 13.6.2019 tapahtuneen kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden tutkintaa. Poliisi on kuulustellut muun muassa nimettyjä silminnäkijöitä.

Onnettomuuspaikka on muutama sata metriä Valkeejärventien risteyksestä Tampereen suuntaan. Tällä hetkellä esitutkinnassa on selvinnyt, että Jämsän suunnasta tulleen henkilöauton kuljettaja, vanhempi mies, oli jostain syystä yllättäen ajautunut vastaantulevien kaistalle. Hänen kyydissään oli yksi henkilö.

Tampereen suunnasta tulleet, Sisä-Suomen poliisilaitoksen palveluksessa olevat kaksi poliisimiestä ja heidän kuljettama poliisin siviiliauto, ei ehtinyt väistää vastaan tullutta ajoneuvoa. Poliisimiehet olivat työvuorossa.

Jämsän suunnasta tullut ajoneuvo törmäsi vastaan tulleen henkilöauton vasempaan etukulmaan ja jäi keskelle kaistoja keula kohti Jämsää. Poliisimiesten kuljettama ajoneuvo ajautui törmäyksen voimasta suunnassaan oikealle ojaan, keula kohden ajorataa.

Molemmat ajoneuvot vaurioituivat pahoin etuosistaan. Suoritetun paikkatutkinnan ja ajoneuvojen vaurioiden perusteella törmäys on ollut erittäin voimakas. Osallisten nopeudet ovat olleet normaalit, nopeusrajoitus tapahtuma-alueella on 100 km/h.

Ajoneuvoissa pahoin loukkaantuneet henkilöt ovat edelleen sairaalahoidossa. Heidän tilansa on vakava, mutta vakaa. Välitöntä hengenvaaraa heillä ei ole. Tutkinnallisista syistä liikenneonnettomuuden osallisten vammoista eikä heidän kotipaikoista tai iästä tiedoteta enempää.

Poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa, oliko menehtynyt kuljettaja mahdollisesti alkoholin vaikutuksen alaisena tai saiko hän sairaskohtauksen. Muun muassa näitä asioita tutkinnassa pyritään edelleen selvittämään. Menehtyneen kuljettajan osalta poliisi jatkaa tutkintaa normaalina kuolemansyyn tutkintana.

Lue myös: Poliisin virkatehtävällä ollut siviiliauto nokkakolarissa – yksi henkilö kuollut ja kolme loukkaantunut vakavasti

Kommentoi Facebookissa