Poliisi tarkentaa vankilan sellissä tapahtuneen henkirikoksen tietoja – ”Uhriin oli kohdistettu erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa”

Samassa matkasellissä olleet viisi muuta vankia on vangittu syytä epäillä -perusteella. (Kuvituskuva Fotolia)

Vantaan vankilasta menehtyneenä löytyneeseen vankiin liittyvä tutkinta etenee.

HENKIRIKOS Itä-Uudenmaan poliisi on edistynyt viime viikon torstaina 27.1.2022 Vantaan vankilassa sijaitsevasta matkasellistä löytyneeseen vainajaan liittyvässä tukinnassa. Tapausta on tutkittu henkirikoksena.

– Samassa matkasellissä oli tapahtuma-aikaan vainajana löytyneen vangin lisäksi säilytyksessä viisi muuta vankia, jotka otettiin tapauksen johdosta kiinni heti torstaiaamuna, kun epäilty henkirikos havaittiin. Viime viikonlopun aikana heidät kaikki viisi on vangittu syytä epäillä -perusteella, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

– Tehtyjen kuulusteluiden ja teknisten tutkimusten perustella rikosnimike on muutettu murhaksi, koska uhriin oli kohdistettu erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa. Jatkamme edelleen epäiltyjen kuulusteluja sekä teknisiä tutkimuksia selvittääksemme, miten matkaselliin sijoitetut henkilöt liittyvät tutkittavan olevaan rikosepäilyyn, Tyynelä jatkaa.

Syytä epäillä -perusteella vangittujen henkilöiden osalta asia on käsiteltävä uudelleen viikon kuluessa vangitsemispäätöksestä.

– Esitukinnassa selviävien seikkojen perusteella tulemme arvioimaan jokaisen yksittäisen epäillyn osuutta rikosepäilyyn. Näiden seikkojen perusteella tulemme tämän viikon aikana esittämään epäiltyä tai epäiltyjä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen henkirikokseen, summaa Tyynelä.

Lue myös: Vanki löytyi menehtyneenä vankilan matkasellistä – ”Tutkimme tapausta epäiltynä henkirikoksena”

Kommentoi Facebookissa