Tappara eteni mestareiden liigan finaaliin

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara voitti Red Bull Münchenin 3-0 ja eteni CHL:n finaaliin. SM-liigassa Jukurit päätti Lukon pitkän voittoputken.

JÄÄKIEKKO Tappara on saavuttanut paikan jääkiekon Euroopan mestareiden liigan eli Champions Hockey Leaguen finaaliin. Tappara kaatoi tiistaina Tampereella saksalaisen Red Bull Münchenin maalein 3-0.

Tapparan voittomaali syntyi jo avauserässä, kun Kristian Kuusela osui ylivoimalla. Kolmannessa erässä Tappara osui vielä kaksi kertaa. Kuusela onnistui toistamiseen ja Joona Luoto osui kerran.

CHL:n finaalipaikka on Tapparalle sen historian ensimmäinen ja toinen kaikkiaan suomalaisjoukkueelle. JYP oli finaalissa 2018 ja voitti silloin myös CHL:n mestaruuden.

– Onhan tämä historiallinen asia tälle seuralle. Monta vuotta tätä on yritetty ja nyt se saavutettiin. Mutta vielä ei olla mitään voitettu, kakkossija ei juuri lohduta, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola totesi tiedotteessa.

Tappara kohtaa finaalissa ruotsalaisjoukkue Röglen, joka pudotti toisen ruotsalaisjoukkueen Göteborgin Frölundan välierissä. Tapparan ja Münchenin välierä siirrettiin useaan otteeseen ja lopulta se päätettiin pelata vain yksiosaisena.

CHL:n finaali pelataan Ängelholmissa Röglen kotihallissa 1. maaliskuuta.

– Ilman muuta sitä peliä lähdetään voittamaan. Toivottavasti silloin on halli täynnä yleisöä, Tapola totesi.

Myös SM-liigaa pelattiin tiistaina. Rauman Lukon peräti 12 ottelun mittainen voittoputki rysähti poikki, kun Jukurit voitti Raumalla maalein 2-1.

Ottelu ratkesi jatkoajalla, kun Petrus Palmu kiisi läpiajoon ja veivasi Jukureille voittomaalin.

Lukon 12 ottelun voittoputki siis katkesi, mutta joukkue jatkaa sarjassa kuudentena. Sensaatiomaista kautta pelaava Jukurit nousi jo kolmanneksi. Se on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme.

Illan toisessa ottelussa nähtiin niin ikään jatkoaikavoitto. Kuopion KalPa kaatoi Vaasan Sportin 2-1-lukemin.

KalPa on SM-liigassa nyt sijalla 11. Sport on sijalla 12.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liigapeliin päästettiin Porissa yleisöä – kapasiteetista jäätiin kauas

Kommentoi Facebookissa