SM-liigapeliin päästettiin Porissa yleisöä – kapasiteetista jäätiin kauas

Porin Ässät on voittanut Suomen mestaruuden 1978 ja 2013. (Kuva Liiga)

Ässien kotiotteluun JYPiä vastaan saapui 780 katsojaa. Halliin olisi päästetty 3175 katsojaa.

JÄÄKIEKKO Porin Ässät sai ottaa maanantaina jälleen yleisöä Isomäkeen, mutta ottelu JYPiä vastaan ei vielä kerännyt paikalle mitään varsinaista yleisöryntäystä. Ässät sai ottaa paikalle yleisöä 50 prosenttia hallin kokonaiskapasiteetista, mutta paikalle ei saapunut kuin kourallinen katsojia.

SM-liigan verkkosivujen mukaan Isomäessä oli paikalla vain 780 maksanutta katsojaa. Porin jäähalli vetää 6350 katsojaa, joten 50 prosentin täyttöasteesta jäätiin vielä kauas.

Ässät hävisi JYPille maanantaina 2-3-lukemin ja on SM-liigassa vihonviimeisenä. Samalla Ässien karmea tappioputki sai jatkoa. Porilaiset ovat hävinneet nyt jo yhdeksän ottelua putkeen.

Ässät on pelannut surkeasti ja antoi kesken kauden potkut päävalmentaja Ari-Pekka Selinille. Uusi päävalmentaja Karri Kivi ei ole onnistunut kääntämään seuran kurssia. Pudotuspelit jäänevät Ässiltä haaveeksi.

SM-liigaseurat ovat yleisörajoitusten osalta tällä hetkellä eriarvoisessa asemassa. Helsingin IFK tiedotti maanantaina, että yleisörajoitukset sen otteluissa jatkuvat 15. helmikuuta saakka.

Hallitus ja aluehallintovirastot päättivät viime viikolla keventää rajoituksia matalan riskin tilaisuuksissa, mutta Helsingissä ovat voimassa muuta maata tiukemmat rajoitukset.

Siinä missä muun muassa Lounais-Suomessa ja Varsinais-Suomessa SM-liigapeleihin saa ottaa jälleen yleisöä, joutuu HIFK pelaamaan vielä ainakin helmikuun puoliväliin saakka ilman katsojia.

Päätös on herättänyt kritiikkiä ja HIFK:n tähtipuolustaja Jordan Schmaltz latasikin Twitterissä varsin suoraa tekstiä. Schmaltz kohdisti viestinsä suoraan Suomen pääministerille Sanna Marinille.

– Kamoon nyt. Yritetään nyt löytää keinot saada hyvät helsinkiläiset ihmiset takaisin katsomoihin turvallisesti ja nopeasti. Kaverit tarvitsevat faneja, Schmaltz kirjoitti Twitterissä ja tägäsi tviittiin Marinin käyttäjätilin.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Leijonat jopa kultasuosikkina Pekingiin – Mörkö vakuuttunut mahdollisuuksista

Kommentoi Facebookissa