Leijonat jopa kultasuosikkina Pekingiin – Mörkö vakuuttunut mahdollisuuksista

Marko Anttila on voittanut olympiakultaa ja MM-kultaa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonien MM-kultasankari Marko Anttila matkaa Pekingiin metsästämään ensimmäistä olympiamitaliaan.

JÄÄKIEKKO MarkoMörköAnttilasta tuli Suomen ikuinen kansallissankari 2019 hänen tehtyään pudotuspeliotteluissa ratkaisevat maalit Leijonien matkalla MM-kultaan. Viime keväänä Anttila oli voittamassa Leijonissa MM-hopeaa ja nyt hän valmistautuu toisiin olympiakisoihinsa.

Anttila oli mukana olympialaisissa myös Pyeongchangissa 2018. Silloin Leijonat ei voittanut mitalia hävittyään puolivälierässä Kanadalle maalein 0-1.

Urheilullisesta pettymyksestä huolimatta olympialaiset oli Anttilalle hieno kokemus.

– Onhan siellä paljon isompaa kaikki. Se hälinä, muut urheilijat, muut kisat. On siinä paljon enemmän koneistoa ja semmoista muuta takana. Jääkiekkoilullisesti se on ihan samanlainen turnaus. Kovia pelejä kaikki, hän sanoi sunnuntaina Vierumäen leirillä.

Leijonat on voittanut 2019 MM-kullan jälkeen päävalmentaja Jukka Jalosen luotsaamassa joukkueessa myös MM-hopeaa 2021. Jalosen komennossa Suomen peli on rullannut mallikkaasti, joten jatkumoa menestykselle voi hyvinkin tulla Pekingissä.

– Tuttu kaava. Toi meidän yhtenäinen peli. Materiaalikin on vahva mun mielestäni. Joka pelipaikalle löytyy vahvuuksia. Yritetään hioa sitä mahdollisimman vahvaksi ja yhtenäiseksi, Anttila sanoi.

Anttila tekee selväksi, että tavoitteena on vain olympiakulta.

– Kyllä meillä on kova motivaatio. Olisi aika nättiä saavuttaa olympiakultaa. Se on kuitenkin aika vaikeaa kelle tahansa. Vaikka NHL ei ole nyt mukana, niin Euroopassakin on aika paljon hyviä pelaajia Suomella varsinkin. Laajasta joukosta pääsee sinne ryhmään, niin kyllähän siellä on kova halu menestyä.

Anttilasta tuli 2010-luvun lopulla Leijonien arvokisajoukkueiden vakiopelaaja. Hän arvelee tämän johtuvan siitä, että valmennusjohto katsoo saavansa häneltä toivomansa panoksen.

– Olen pyrkinyt tekemään sen oman työni ja olemaan omassa roolissani mahdollisimman hyvä. Pyrin olemaan mahdollisimman monipuolinen ja luotettava pelaaja. Silloin yleensä hyviä asioita tapahtuu ja valmennus luottaa.

Pekingin kisojen osalta jännitettävää ei ole pelkästään urheilussa. Koronatestejä tehdään päivittäin ja olympialaiset keskeytyisivät positiiviseen testiin.

– Totta kai jännittää. Kova halu sinne on päästä. Testejä on aika paljon tehty ja Pekingin päässäkin tehdään. Totta kai se mielessä pyörii. Hyvä, että on treenejä ja siellä on muuta ajateltavaa, Anttila totesi kovasta koronaprotokollasta.

Olympialaisissa ollaan tiukassa kuplassa. Anttila aikoo katsoa vapaa-ajalla tiiviisti muita kisatapahtumia.

– Yritän mahdollisimman paljon katsoa muita lajeja siellä. Varsinkin hiihto ja ampumahiihto kiinnostaa kovasti. Niitä tulee muutenkin seurattua paljon. Kirjoja otan mukaan ja perheellekin tulee soiteltua aikaerosta huolimatta.

Leijonien on määrä lentää Pekingiin keskiviikkona. Ensimmäisen olympiaottelunsa Leijonat pelaa vasta torstaina 10. helmikuuta, mutta sitä ennen Pekingissä on ohjelmassa harjoitusottelu Sveitsiä vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat jännittää koronatestejä – Pekingin varapelaajakäytäntö askarruttaa

Kommentoi Facebookissa