Poliisi tarkisti 60 moottorikelkkaa – kaikki kuljettajat olivat selvin päin

Uuden tieliikennelain tultua voimaan niin sanottua tappokatkaisinta on käytettävä niin maastossa kuin tieliikennelain mukaisella alueella.

Uuden tieliikennelain tultua voimaan niin sanottua tappokatkaisinta on käytettävä niin maastossa kuin tieliikennelain mukaisella alueella. (Kuva Fotolia)

Poliisi puuttui muun muassa kelkan luovuttamiseen alaikäisen ja kortittoman kuljetettavaksi.

TURVALLISUUS Oulun poliisin liikenneryhmä suoritti lauantaina Kuusamossa Rukan alueella monipuolista liikenteen valvontaa. Valvontaa suoritettiin niin maastossa kuin tien päällä. Päivän aikana tarkastettiin noin 60 moottorikelkkaa ja niiden kuljettajaa.

Kaikki kelkan kuljettajat olivat selvin päin, mikä oli positiivinen asia. Poliisi joutui kuitenkin puuttumaan useisiin tapauksiin, jossa kuljettajat eivät käyttäneet niin sanottua tappokatkaisinta. Uuden tieliikennelain tultua voimaan kyseistä katkaisinta on käytettävä niin maastossa kuin tieliikennelain mukaisella alueella. Jos kuljettaja putoaa moottorikelkan kyydistä, katkaisin sammuttaa moottorin.

Toinen merkille pantava asia mihin poliisi puuttui, oli kelkan luovuttaminen alaikäisen ja kortittoman kuljetettavaksi. Kaikki tapaukset sattuivat virallisella moottorikelkkareitillä.

Lue myös: Mies uhkaili jakoavaimella omistajaa ja anasti moottorikelkan – poliisi löysi tekijän jälkiä seuraamalla

Kommentoi Facebookissa