Suomelle toinen mitali Oberstdorfista – Ristomatti Hakola ja Joni Mäki hiihtivät hopeaa

Ristomatti Hakola on Suomen sprinttihiihdon harvoja kansainvälisiä menestyjiä.

Ristomatti Hakola on Suomen sprinttihiihdon harvoja kansainvälisiä menestyjiä. (Kuva AOP)

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki saavuttivat Oberstdorfissa parisprintin MM-hopeaa.

HIIHTO Suomalainen maastohiihto sai sunnuntaina merkittävän onnistumisen, kun Ristomatti Hakola ja Joni Mäki sivakoivat hopealle parisprintissä. Hakola ja Mäki eivät lähteneet kisaan merkittävinä mitalisuosikkeina, mutta suksi luisti molemmilla finaalissa todella hyvin.

Norjan Erik Valnes ja Johannes Hösflot Kläbo veivät odotetusti voiton. Suomen ankkuri Mäki ei kyennyt vastaamaan norjalaisen irtiottoon, mutta pystyi pehmittämään lopussa Venäjän ankkurin Gleb Retivihin.

Hakolan ja Mäen hopeamitali oli positiivinen yllätys, mutta ei kauden tulosten valossa superyllätys. Molemmat ovat väläytelleet kauden aikana ajoittain ja odotettavissa oli, että hyvänä päivänä mahdollisuuksia heillä olisi parisprintissä kolmen joukkoon.

Hakola, 29, on ollut vuosien ajan ollut tulevaisuudenlupaus, joka ei kuitenkaan ole onnistunut arvokisoissa odotetusti. Nyt hän sai viimeinkin merkittävän onnistumisen.

Mäki, 26, on ollut Suomen maajoukkueessa useamman vuoden ajan. Suuria otsikoita hän ei ole urallaan merkkauttanut, mutta nousujohteinen urakehitys johti nyt mitaleille.

Merkittävä asia on, että Mäki ja Hakola voittivat mitalinsa vapaalla tyylin kilpailussa. Onhan Suomen taso ollut vapaalla tyylillä perinteistä selkeästi heikompi.

Parisprintin hopea ei välttämättä jää Hakolan ja Mäen ainoaksi mitaliksi Oberstdorfista. Molemmat nähtäneen tositoimissa myös Suomen viestijoukkueessa, jolla on hyvät mahdollisuudet mitaleille.

Naisten sprintissä suomalaismenestys jäi Oberstdorfissa vaatimattomaksi. Krista Pärmäkosken ja Jasmi Joensuun vauhti riitti vain seitsemänteen tilaan.

Voiton naisten parisprintissä nappasi Ruotsi. Sveitsi sijoittui toiseksi ja Venäjä kolmanneksi.

Hakolan ja Mäen mitali on Suomen joukkueelle Oberstdorfista toinen. Ilkka Herola voitti perjantaina yhdistetyssä MM-hopeaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mäkihypyssä vältettiin katastrofi – kaksi suomalaista toiselle kierrokselle

Kommentoi Facebookissa