Poliisi teki raskaan liikenteen valvontaiskun – joka kymmenes menetti rekisterikilpensä

Poliisin raskaan liikenteen valvonnassa paljastui vakavia kuntovikoja. (Kuvituskuva Fotolia)

Yhteistyössä katsastustoimen kanssa todetut viat kohdistuivat pääasiassa jarrujen heikkoon kuntoon.

LIIKENNETURVALLISUUS Oulun ja Lapin poliisilaitokset valvoivat yhdessä raskasta liikennettä Oulun ja Meri-Lapin alueella keskiviikon ja torstain aikana. Joka kymmenes tarkastettu raskas ajoneuvo menetti rekisterikilpensä vakavien kuntovikojen vuoksi.

Valvonnan aikana partiot tarkistivat yli seitsemänkymmentä ajoneuvoa. Yhteistyössä katsastustoimen kanssa suoritetuissa teknisissä tienvarsitarkastuksissa löytyi huomattavan paljon vakavia kuntopuutteita. Yli kymmenesosasta tarkastetuista ajoneuvoista poistettiin rekisterikilvet ja autot määrättiin valvontakatsastukseen.

Viat kohdistuivat pääasiassa jarrujen heikkoon kuntoon. Ajoneuvojen kunnossapitoa oli selvästi laiminlyöty. Toimivat jarrut ovat olennainen osa liikenneturvallista ajoneuvoa ja kyseiset viat vaikuttavat suoraan liikenneturvallisuuteen. Lisäksi tarkastuksissa löytyi muita vikoja ja puutteita liittyen muun muassa alustan kuntoon sekä näkökentän esteisiin.

Tarkastuksissa valvottiin myös ajo- ja lepoaikojen noudattamista ja ajopiirturin käyttöä. Näistä kirjoitettiin myös seuraamuksia kuten myös puutteellisista kuormanvarmistuksista. Puutteellisia kuorman varmistuksia oli niin vaihtolavojen kiinnityksissä kuin kappaletavarakuormienkin varmistamisessa.

Lue myös: Väylävirasto suunnittelee nopeusrajoitusten laskemista – ”Ei merkittäviä hyötyjä Lapin teillä”

Kommentoi Facebookissa