Poliisi toimitti pojalle viestin äidin kuolemasta – poliisipartion lähdettyä äiti soitti pojalleen

Pollisipartio toimitti kuolinviestin pojalle, joka sai sen jälkeen puhelun kuoliaaksi väitetyltä äidiltään.

Pollisipartio toimitti kuolinviestin pojalle, joka sai sen jälkeen puhelun kuoliaaksi väitetyltä äidiltään. (Kuvituskuva Fotolia)

Hämeen poliisi pyytää anteeksi väärille omaisille toimitettua kuolinviestiä.

KUOLINVIESTI Perjantaina 21.9.2018 Hämeen poliisilaitoksen Lahden pääpoliisiaseman säilöönottotiloissa menehtyi sinne rikoksilta ja häiriöiltä suojaan tuotu henkilö. Normaalin käytännön mukaisesti asian tutkinta siirrettiin toiselle poliisilaitokselle, tässä tapauksessa Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle. Poliisi ottaa osaa säilössä menehtyneen henkilön omaisten suruun.

Kuolinviestin viemisessä tapahtui kuitenkin poliisin mukaan erittäin valitettava virhe, sillä viesti kuolemasta toimitettiin erehdyksen vuoksi toisen henkilön omaisille. Virheellinen viesti korjattiin heti sekaannuksen tultua ilmi. Tämän toisen henkilön omaisen kanssa tapahtunutta on myös käyty läpi.

Ilta-Sanomat kertoo, että viesti toimitettiin kuolleen naisen 23-vuotiaalle pojalle, joka pyysi paikalle myös isänsä, naisen ex-puolison. Poliisipartion ja papin lähdettyä pojan matkapuhelin soi illalla. Soittaja oli pojan äiti, joka kertoi järkyttyneelle ja ihmettelevälle pojalleen olevansa kunnossa.

Hämeen poliisi haluaa pyytää virheellistä kuolinviestiä syvästi anteeksi kaikilta asianosaisilta. Tapahtumien kulku myös selvitetään perusteellisesti ja selvitystyö on jo aloitettu. Alustavan selvityksen mukaan säilöönottotarkastusta tehtäessä henkilöllisyys on toistaiseksi tuntemattomasta syystä sekoittunut toisen henkilön tietoihin.

Lue myös: Saara toimitti kaksi suruviestiä samaan taloon – ”Itku tuli sekä lähettäjällä että vastaanottajalla”

Kommentoi Facebookissa