Poliisi turvaa vapun järjestyksen ja turvallisuuden – vietä vappua omassa kuplassa

Poliisi kannustaa viettämään vappua tänäkin vuonna lähikontakteja ja kokoontumisia vältellen.

Poliisi kannustaa viettämään vappua tänäkin vuonna lähikontakteja ja kokoontumisia vältellen. (Kuva Fotolia)

Poliisi puuttuu mielenosoitusten ja muiden laissa säädettyjen yleisten kokousten järjestämiseen.

TURVALLISUUS Poliisi toivoo, että ihmiset noudattaisivat annettuja ohjeita ja alueellisia rajoituksia niin itsensä, läheistensä kuin koko yhteiskunnan takia eikä poliisin tarvitsisi vappuna puuttua kiellettyihin kokoontumisiin.

– Vastuullinen käyttäytyminen lähtee meistä jokaisesta itsestämme, poliisiylitarkastaja Vesa Pihajoki Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisi kannustaa viettämään vappua tänäkin vuonna lähikontakteja ja kokoontumisia vältellen.

– Poliisin tehtäviin kuuluu valvoa kokoontumisrajoitusten noudattamista ja siksi poliisi puuttuu vappunakin mielenosoitusten ja muiden kokoontumislaissa säädettyjen yleisten kokousten järjestämiseen, Vesa Pihajoki toteaa.

Niillä alueilla, joilla on voimassa olevia kokoontumisrajoituksia, yleisten kokousten, mielenosoitusten ja yleisötilaisuuksien järjestäminen on rajoitettu joko kokonaan tai merkittävin henkilörajoituksin.  Näiden lisäksi ihmisten tulisi suositusten mukaan välttää kaikkea sellaista toimintaa, jossa useat ihmiset viettävät samassa paikassa aikaa yhdessä eikä kyse ole pienessä lähipiirissä tapahtuvasta toiminnasta.

Vaikka muut väenkokoontumiset eivät kuulu kokoontumisrajoitusten piiriin, koska niissä ei ole kyse kokoontumisvapauden käyttämisestä, on näissäkin edelleen vahvana suosituksena välttää lähikontakteja.

– Voimassa olevat rajoitukset sekä viranomaisten antamat suositukset voivat näkyä ihmisten, varsinkin nuorten, jaksamisessa ja turhautumisessa. Tämän vuoksi ihmisten halu noudattaa terveysturvallisuuteen tähtääviä rajoituksia ja suosituksia saattaa vähentyä varsinkin vappuna, Pihajoki sanoo.

Jotta tuleva kesä olisi kaikille helpompi, poliisi suosittelee viettämään vappua omassa kuplassa eli ainoastaan lähiomaisten kesken.

Lue myös: Vappua vietetään koleassa säässä – öisin on pakkasta ja päivisinkin lämpötila jää alle 10 asteen

Kommentoi Facebookissa