Poliisi tutki merkillistä vammaa tapon yrityksenä – syylliseksi paljastui patjasta läpi tullut jousi

Tutkimuksia tehtiin asianomistajan kotona sekä ympäristössä, jossa hän oli liikkunut ennen vamman syntymistä.

Tutkimuksia tehtiin asianomistajan kotona sekä ympäristössä, jossa hän oli liikkunut ennen vamman syntymistä. (Kuvituskuva AOP)

Poliisitutkinnan alusta lähtien haavan synty herätti tutkijoissa ihmetystä.

TAPON YRITYS Itä-Uudenmaan poliisissa on ollut tukittavana tapaus, jossa asianomistajalla todettua, oikeasta pakarasta napaan asti ulottuvaa epätarkkaa repaleista haavan kaltaista vammaa on tutkittu tapon yrityksenä. Asianomistaja ei itse ole osannut kertoa mistä oli saanut merkittävän vammansa.

Tutkinnan alusta lähtien haavan synty herätti tutkijoissa ihmetystä. Tutkintaan käytettiin paljon aikaa ja resursseja kartoittamalla asianomistajan edeltäviä toimia sekä mahdollisia rikoksen liittyviä tapahtumapaikkoja. Tutkimuksia tehtiin asianomistajan kotona sekä ympäristössä, jossa hän oli liikkunut ennen vamman syntymistä.

Vammojen synnylle ei näyttänyt löytyvän syytä. Tutkijoiden tarkastellessa asianomistajan kotoa otettuja mahdollisia rikospaikkakuvia, havaittiin sängyn puusälepohjan olevan rikki. Tämä voitiin kuitenkin heti poissulkea vamman aiheuttajana, koska säleet olivat rikkoutuneet kohti lattiaa.

Epäilyn kohteeksi nousikin sängyn joustinpatja, jonka epäiltiin rikkoutuneen asianomistajan kellahtaessa sänkyyn, rikkoen samalla sängyn sälepohjan. Asianomistajan kotona tehtiin teknisiä tutkimuksia, joiden perusteella vamman aiheuttajaksi epäillään rikkoutuneen patjan jousta, joka oli tullut patjan kankaasta läpi ja viiltänyt asianomistajaa tämän kellahtaessa sänkyyn.

– Tutkinta tultaneen päättämään ja tekemään tapauksen suhteen ei rikosta -päätös, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Lue myös: Nuorisoporukka lähti perimään velkaa – tuloksena ryöstö, törkeä vapauden riisto ja tapon yritys

Kommentoi Facebookissa