Poliisi tyhjensi pysäköintialueen sadoista ajoneuvoista – osa nuorista kävi käsiksi poliisiautoihin

Poliisi valvoo myös jatkossa tehostetusti liikennettä ja nuorten kokoontumisia.

Poliisi valvoo myös jatkossa tehostetusti liikennettä ja nuorten kokoontumisia. (Kuva Fotolia)

Poliisi kertoo tilanteen Oulussa muuttuneen osallistujille ja sivullisille vaaralliseksi sekä häiritseväksi.

LIIKENNETURVALLISUUS Oulun Kaakkurinkulman pysäköintialueelle kokoontui 23.5. illan ja alkuyön aikana yhteensä satoja autoja, moottoripyöriä, mopoja, mönkijöitä ja muita ajoneuvoja. Kokoontuneet olivat nuoria tai nuoria aikuisia, jotka pysyivät pääosin sisällä ajoneuvoissaan.

Alkuillasta kokoontuminen näytti pysyvän rauhallisena. Myöhemmin tilanne muuttui poliisin mukaan kuitenkin niin, että ajoneuvoilla rällättiin ympäri pysäköintialuetta, poltettiin kumia ja kiihdyteltiin aiheuttaen muun muassa useita kolareita. Osa kolarin osapuolista loukkaantui lievästi.

Tekoja tutkitaan muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisina ja yhtenä liikennerikkomuksena. Yhden ajoneuvon kuljettajaa epäillään myös rattijuopumuksesta. Lisäksi toiminta häiritsi alueen asukkaita. Poliisin hoitaessa paikalla kolareiden tutkintaa, osa alueelle kokoontuneista nuorista kävi käsiksi poliisiautoihin ja vaikeutti sekä häiritsi samalla poliisin ja sairaankuljetuksen tehtäviä.

Tilanteen muuttuessa osallistujille ja sivullisille vaaralliseksi ja alueen asukkaille häiritseväksi, poliisi joutui tyhjentämään koko pysäköintialueen. Kaikki paikalla olleet poistuivat paikalta kehotuksesta.

Poliisi valvoo myös jatkossa tehostetusti liikennettä ja nuorten kokoontumisia, ja tulee puuttumaan häiritsevään ja turvallisuutta vaarantavaan toimintaan. Poliisi vetoaa nyt vanhempiin ja nuoriin, että nuoret ja nuoret aikuiset eivät osallistuisi liikenneturvallisuutta vaarantaviin tai tarpeetonta muuta häiriötä aiheuttaviin tapahtumiin.

Lue myös: Kolme kuljettajaa lähti poliisia karkuun valvontaiskuissa – häiriköineitä teinejä vietiin myös poliisiasemalle

Kommentoi Facebookissa