Poliisi valvoo tehostetusti pikkujoululiikennettä – ”Vuoden synkimpiä kuukausia”

Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä.

Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä. (Kuva AOP)

Rattijuopumusonnettomuuksissa on alkuvuoden aikana kuollut tai loukkaantunut yhteensä 399 ihmistä.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä marraskuun kahtena viikonloppuna 15.–17.11. ja 22.–24.11. teemalla ”raittiina pikkujoululiikenteessä”.

Valvontajakson aikana poliisi järjestää puhallusratsioita etenkin illalla ja yöllä. Kuljettajien ajokunto voidaan tarkastaa myös viikonlopun aamuliikenteessä.

– Ravintolaan tai muuhun juhlapaikkaan lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla. Tärkeää on myös muistaa kiinnittää heijastin tai useampikin päällysvaatteisiin turvaamaan jalkaisin tapahtuvaa liikkumista, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta muistuttaa.

Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä.

– Näkyvä valvonta ravintoloiden ja baarien lähettyvillä ennalta estää järjestyshäiriöitä ja myös päihtyneenä ajoon lähtemistä, Ajaste toteaa.

Rattijuopumusonnettomuuksissa on tänä vuonna tammi-syyskuun aikana kuollut tai loukkaantunut yhteensä 399 ihmistä.

– Viime vuosina juuri marraskuu on vakavissa rattijuopumusonnettomuuksissa ollut vuoden synkimpiä kuukausia, Timo Ajaste sanoo.

Lue myös: Kolaritilastot teilaavat legendan juopon tuurista – ”Rattijuoppo itse loukkaantuu tai jopa menehtyy”

Kommentoi Facebookissa