Poliisi varoittaa nuoria tyttöjä – ulkomaalaistaustaiset houkuttelevat alaikäisiä kontaktiin netissä

Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille.

Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille. (Kuva Fotolia)

Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin Oulussa.

SOSIAALINEN MEDIA Poliisi kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa. Viime aikoina Oulun seudulla on tullut ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomenkieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin.

Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin. Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille.

Oulun poliisilaitoksella on käynnistetty muun muassa rikostutkinta törkeään lapseen kohdistuneeseen seksuaalirikokseen liittyen, jossa on rikoksesta epäiltyinä useita ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Rikosnimikkeinä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus. Epäillyt teot ovat kohdistuneet alaikäiseen tyttöön kuluvan vuoden aikana. Oulun käräjäoikeus on vanginnut poliisin vaatimukseen perustuen useita mieshenkilöitä tutkintavankeuteen.

Kun tarvitset poliisin kiireellistä apua, soita hätänumeroon 112. Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista vihjeet.oulu(at)poliisi.fi sähköpostiin, vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä www.poliisi.fi/oulu/yhteystiedot

Lue myös: Törkeä lapseen kohdistuva seksuaalirikos poliisitutkinnassa – seitsemän henkilöä vangittu

Kommentoi Facebookissa