Poliisi yllättyi mopovalvontaviikonloppuna – ”Rattijuoppojen määrä nousi moninkertaiseksi”

Rattijuopumuksesta epäiltyjä kuljettajia tavattiin 38, viime vuonna vastaavassa valvonnassa jäi kiinni vain 11 kuljettajaa. (Kuvituskuva Fotolia)

Enemmistöllä olivat asiat kunnossa, mutta osalta löytyi puutteita kuljettajasta, ajoneuvosta tai molemmista.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi valvoi viime perjantaista sunnuntaihin koko maassa mopojen ja niiden kuljettajien ajokuntoa sekä mopoa koskevien liikennesääntöjen noudattamista. Valvontaa kohdistettiin samassa yhteydessä myös mopoautoja, kevyitä traktoreita sekä moottoripyöriä koskevien säännösten noudattamiseen.

Valvonnassa tarkastettiin yhteensä yli 2 000 ajoneuvoa, joista mopoja oli 1 177, moottoripyöriä 228, kevyitä nelipyöriä 98 ja traktoreita 63 kappaletta. Enemmistöllä tarkastetuista olivat asiat kunnossa, mutta osalta löytyi puutteita kuljettajasta, ajoneuvosta tai molemmista.

Rattijuopumuksesta epäiltyjä kuljettajia tavattiin 38 ja ajoneuvolle riittävä ajokortti puuttui 126 kuljettajalta. Edellä mainituilla tai muilla perusteilla väliaikaiseen ajokieltoon määrättiin 162 ajo-oikeuden haltijaa. Tarpeettomasta ja häiritsevästä ajosta määrättiin maksuseuraamus 39 kuljettajalle ja muista liikennesääntörikkomuksista 158 kuljettajalle.

Yhteensä 75 ajoneuvon osalta todettiin ajoneuvoluokan muuttuneen moposta moottoripyöräksi. Maksuseuraamus määrättiin myös 49 tapauksessa tehottomasta äänenvaimennuksesta ja 291 tapauksessa ajoneuvon muista vioista.

Poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta oli tyytyväinen siihen, että poliisilaitoksissa kyettiin panostamaan valvontaan selvästi enemmän työaikaa kuin viime vuonna. Lisääntynyt ajankäyttö näkyi tarkastusten sekä myös seuraamusten määrässä.

Katajisto pitää huolestuttavana ja myös yllättävänä, että valvonnassa tavattujen rattijuoppojen määrä nousi viimevuotiseen nähden moninkertaiseksi. Viime vuonna vastaavassa valvonnassa rattijuopumuksesta epäiltyjä jäi kiinni vain 11 kuljettajaa, tarkastettujen ajoneuvojen määrän oltua noin 1 400 ajoneuvoa.

Lue myös: Nuorten osuus kolareissa kuolleista ja loukkaantuneista on liian suuri – suuntaus hälyttävä Suomessa

Kommentoi Facebookissa