Poliisia paennut autoilija törmäsi poliisiautoon – toinen aiheutti nokkakolarin vastaantulijan kanssa

Poliisipartiot lähtivät tavoittamaan epäilyttäviä ajoneuvoja.

Poliisipartiot lähtivät tavoittamaan epäilyttäviä ajoneuvoja. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisimiehet olivat törmäyksen sattuessa ulkona autosta laittamassa piikkimattoa.

PAKOMATKA Kemissä Keskuspuistokadulta tuli poliisille ilmoitus, jonka mukaan ilmoittajalla lainassa ollut Audi-merkkinen henkilöauto oli anastettu hänen ollessa syömässä 29.2.20202 aamuyöllä. Ilmoittaja oli jättänyt pakkasessa auton käyntiin, avaimet olivat hänen hallussaan.

Poliisi sai havainnon anastetusta autosta ja kuljettaja ei totellut pysäytysmerkkiä vaan lähti ajamaan karkuun. Noin viiden minuutin seurannan jälkeen pakenija törmäsi toiseen poliisiautoon ja ajautui ojaan. Pakenevan ajoneuvon kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin ensihoidon toimesta Länsi-Pohjan keskussairaalaan. Matkustajana ollut toinen henkilö kuljetettiin kiinniotettuna Kemin poliisivankilaan.

Poliisimiehet olivat törmäyksen sattuessa ulkona autosta laittamassa piikkimattoa pakenevalle ajoneuvolle, eivätkä he loukkaantuneet kolarissa. Maallikkoarvion pohjalta molemmat autot ovat lunastuskuntoisia.

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus ja liikennerikkomus. Mikäli joillakin on em. asioihin liittyviä havaintoja, pyydetään ne ilmoittamaan numeron 0295466156 tai sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi

Oulun poliisi puolestaan tiedottaa, kuinka Haapaveden keskustassa karkauspäiväaamuna ennen kello yhdeksää poliisipartio lähti tavoittamaan epäilyttävää henkilöautoa, joka selvästi yritti vältellä poliisia. Autossa oli ainoastaan kuljettaja.

Lopulta partio pääsi auton lähietäisyydelle Pulkkilantien ja Mieluskyläntien risteyksessä, josta auto lähti voimakkaasti kiihdyttäen ajamaan karkuun kohti Oulaista ensin 50 km/h alueella, ja Vanhatien risteyksen jälkeen 60 km/h alueella, käyttäen yli 100 kilometrin nopeutta.

Poliisi seurasi autoa ja oli kytkenyt pysäytys- ja hälytysvalot sekä äänen, mutta autoilija ei noteerannut pysäytysmerkkejä, vaan yritti karkuun piittaamatta muitten turvallisuudesta. Noin kahden kilometrin ajon jälkeen auto suistui oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastaantulevaan autoon, jossa oli kuljettaja ja yksi matkustaja.

Törmäys oli raju ja sen voimasta molemmat autot suistuivat tieltä ulos sekä vaurioituivat korjauskunnottomiksi. Kaikki kolme olivat puhutuskunnossa kolarin jälkeen ja heidät toimitettiin ambulansseilla sairaalaan.

Paenneen auton kuljettaja – ajokortillinen nuori nainen – puhalsi alkometriin nollat, mutta antoi huumetesteriin positiivisen tuloksen, jonka lopullisuus selviää verikokeessa. Hänen hallustaan tavattiin myös jonkin verran epäiltyä huumausainetta. Naista epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lue myös: Anastetulla autolla poliisipartiota pakoon – kuljettaja ja kyyditettävät 15-vuotiaita poikia

Kommentoi Facebookissa