Poliisia piileskelevä moottoripyörävaras roikkui parvekkeelta – pudotusta maahan oli yli 20 metriä

Poliisi oli saanut tiedon, että epäilty anastaja oleskelisi eräässä kerrostalossa.

Poliisi oli saanut tiedon, että epäilty anastaja oleskelisi eräässä kerrostalossa. (Kuvituskuva AOP)

Etsintätehtävä sai haastavia käänteitä, kun epäilty ei suostunut ottamaan apua vastaan.

VARKAUS Poliisi selvitti maanantai-iltana Vantaan Hakunilassa moottoripyörävarkautta. Tapaukseen liittyen poliisi sai tiedon, että epäilty anastaja oleskelisi eräässä kerrostalossa. Asuntoon suoritettiin etsintä henkilön kiinniottamiseksi.

Kun poliisi meni asuntoon, epäilty piileskeli parvekkeella kaiteen väärällä puolella roikkuen.  Epäilty ei suostunut tulemaan pyydettäessä takaisin parvekkeelle, eikä myöskään suostunut ottamaan apua vastaan. Kun poliisipartio yritti nostaa epäiltyä takaisin parvekkeelle, hän veti käsiään takaisin, kun niistä saatiin ote.

Henkilön kiinni pitämiseen osallistui poliisin lisäksi asunnossa olleita henkilöitä. Tilanne kesti useita minuutteja ja oli fyysisesti vaativaa auttajille. Pelastuslaitoksen yksiköitä saapui paikalle auttamaan pelastustehtävässä.

Tilanne oli hyvin haastava, sillä pudotusta parvekkeelta oli yli 20 metriä. Hyppypatjaa ei olisi saatu parvekkeen alle ajoissa, eikä nostokurjella olisi päässyt riittävän lähelle asuntoa. Tilanteessa jouduttiin turvautumaan viimeisenä keinona hihnaan, joka kiepautettiin henkilön kaulan ympäri. Tällä voitiin varmistaa, ettei henkilö lipsahda nostaessa auttajien käsistä kokonaan.

Paikalla olleet viranomaiset tiedostivat, että hihnan käyttämiseen liittyi riskejä, mutta toisaalta putoaminen olisi ollut erittäin kohtalokasta. Henkilö saatiin nostettua parvekkeen yli asuntoon. Hän sai paikalla ensihoitoa, minkä jälkeen hänet toimitettiin sairaalaan.

Poliisi on tietoinen, että tapauksesta on kuvattu video- ja kuvamateriaalia, jota on jaettu sosiaalisessa mediassa. Materiaalia ei saa levittää henkilön yksityisyyden suojaamiseksi, jakamalla voi syyllistyä rikokseen. Materiaali voi myös olla rankkaa katsottavaa esimerkiksi lapsille.

Lue myös: Huumekuski kiihdytti poliisia pakoon – autosta löytyi edellisenä yönä anastettua omaisuutta

Kommentoi Facebookissa