Poliisiauto vaurioitui kiinniottotehtävän yhteydessä – vaihde jäi epähuomiossa vapaalle

Poliisi oli pysäyttämässä ajoneuvoa, mutta kuljettaja ajoi karkuun.

Poliisi oli pysäyttämässä ajoneuvoa, mutta kuljettaja ajoi karkuun. (Kuvituskuva Fotolia)

Epäiltyä takaa-ajanut poliisipartio oli pysäköinyt autonsa ja lähtenyt juosten pakenijan perään.

LIIKENNETURVALLISUUS Helsingin poliisilla oli lauantaiaamuna Jakomäessä tehtävä, jonka yhteydessä poliisiauto vaurioitui merkittävästi. Tapahtumien seurauksena on kirjattu kaksi rikosilmoitusta.

Tapahtumat alkoivat yhdeksän aikaan aamulla, kun Jakomäessä ollutta poliisipartiota vastaan ajoi epäilyttävä ajoneuvo. Poliisi oli pysäyttämässä ajoneuvoa, mutta kuljettaja ajoi karkuun. Pakoon lähtenyt kuljettaja jätti auton lyhyen takaa-ajon jälkeen läheiselle piha-alueelle ja jatkoi matkaa jalan. Poliisipartio pysäköi myös autonsa ja lähti juosten perään. Epäilty saatiin kiinni.

Partioautosta oli epähuomiossa jäänyt vaihde vapaalle, minkä seurauksena auto valui läheisen talon seinään. Autossa on mittavat vauriot törmäyksen seurauksena. Tämänhetkisten tietojen mukaan ulkopuolisiin ei kohdistunut vaaraa.

Kiinniotettua kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapausta tutkii Helsingin poliisi. Vahingoittuneen poliisiauton osalta on kirjattu rikosilmoitus Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle, joka vastaa tapauksen tutkinnasta ja tiedottamisesta.

Lue myös: Naiskuski kääntyi autollaan takaisin ja törmäsi poliisiauton keulaan – poliisiauto vaurioitui ajokelvottomaksi

Kommentoi Facebookissa