Poliisikuulustelut Aamulehden työsyrjintäasiassa ovat päättyneet – syyteharkinta marraskuussa

Työsyrjinnästä epäiltynä on muun muassa Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

Työsyrjinnästä epäiltynä on muun muassa Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne. (Kuva AOP)

Seuraavaksi poliisi pyytää työsuojeluviranomaisten lausunnon asiasta.

TYÖSYRJINTÄ Sisä-Suomen poliisi on saanut päätökseen kuulustelut, jotka liittyvät Alma Media -konserniin kuuluvan Aamulehden päätoimittajan rekrytointiprosessiin. Rekrytointi alkoi vuoden 2017 lopulla ja päättyi tämän vuoden puolella.

Asian esitutkinta lähti liikkeelle mediasta saatujen tietojen perusteella. Työsyrjintä on niin sanotun virallisen syytteen alainen rikos. Poliisilla on oma-aloitteinen ilmoituksen kirjaamisvelvollisuus myös silloin, kun sen tietoon on tullut rikos taikka tapahtuma, johon saattaa liittyä rikos. Näin siis siitä huolimatta, vaikka asianomistaja tai joku muu ilmoittaja ei olisikaan tehnyt ilmoitusta asiasta.

Poliisi vahvisti aikaisemmin aloittaneensa esitutkinnan, joka liittyy Valtioneuvoston viestintäjohtajana nykyisin toimivan Päivi Anttikosken rekrytointiprosessiin Aamulehden päätoimittajaksi. Anttikoski on kertonut kokeneensa, että hänen äitiytensä olisi estänyt valinnan. Myös toista päätoimittajakandidaattia epäillään syrjityn.

Työsyrjinnästä epäiltynä on Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne, mutta myös muita henkilöitä. Poliisin suorittamassa esitutkinnassa on ollut kyse siitä, onko rekrytointiprosessissa tapahtunut jotakin sellaista, joka saattaisi täyttää työsyrjintärikoksen tunnusmerkistön.

Asiassa on suoritettu esitutkintaa kahden asianomistajan osalta. Poliisi pyytää seuraavaksi työsuojeluviranomaisten lausunnon asiasta, varaa puolustukselle tilaisuuden tarkistaa kuulustelutallenteet ja antaa loppulausuntonsa asiassa.

Lausuntojen antamiseen varataan aikaa muutama viikko ja on odotettavissa, että asia siirtyy syyteharkintaan marraskuun aikana.

Lue myös: Nuoret naiset uskovat raskauden vaikeuttavan työuraansa

Kommentoi Facebookissa