Poliisille syyte vainoamisesta – mies lähetti kirjeen, jossa kertoi naiselle käyvän huonosti

Poliisimies otti naiseen yhteyttä lukuisia kertoja päivässä ja painosti tätä olemaan tekemisissä kanssaan. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjä vaatii nuoremmalle konstaapelille ehdollista vankeusrangaistusta vainoamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

VAINOAMINEN Tamperelaista poliisimiestä vastaan on nostettu syyte vainoamisesta. Syyttäjän mukaan nuorempi konstaapeli vainosi erästä naista sekä tämän miestuttavaa. Poliisimies otti naiseen yhteyttä lukuisia kertoja päivässä ja painosti tätä olemaan tekemisissä kanssaan, sekä olemaan tavoitettavissa ja tarkkailtavissa.

Syyttäjän mukaan poliisin toiminta aiheutti naisessa ahdistusta. Hän ei halunnut olla tekemisissä kyseisen miehen kanssa. Nainen laittoi miehelle eston viestisovellukseen. Senkin jälkeen mies soitti useita puheluja ja lähetti tekstiviestejä.

Joskus mies jäi naisen asuintalon pihaan oleskelemaan ja tarkkailemaan naista. Välillä hän käytti kiikareita. Mies tuli myös naisen oven taakse ja toi kirjeen. Naisen tuttavalle mies lähetti kirjeen, jossa kertoi, että naiselle käy huonosti. Teko oli omiaan aiheuttamaan naiselle pelkoa ja ahdistusta. Tekaistun Instagram-tilin kautta poliisimies tarkkaili puolestaan naisen tuttavien Instagram-tilejä.

Vainoamisesta syytetty mies toimi nuorempana konstaapelina Sisä-Suomen poliisilaitoksella. Hänellä oli käyttäjätunnus, jolla hän voi etsiä tietoja poliisin tietojärjestelmistä. Syytteen mukaan konstaapeli haki tietoja naisesta sekä tämän miestuttavasta. Se ei kuulunut miehen virkatehtäviin, ja syyte tuli virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan teko ei ole vähäinen. Hän vaatii nuoremmalle konstaapelille ehdollista vankeusrangaistusta vainoamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Lue myös: Murhaepäiltyä etsitään edelleen – tunsi naisuhrin kehonrakennusharrastuksen kautta

Kommentoi Facebookissa