Poliisin tehovalvonnan tulos – lähes 2000 ylinopeutta ajanutta viikon aikana

Valvonta tulee erityiseen tarpeeseen, kun ajokelit paranevat ja houkuttelevat osaa kuljettajista ylilyönteihin liikenteessä. (Kuvituskuva Poliisi)

Lisäksi tavoitettiin 47 etsintäkuulutettua ja kirjattiin 24 huumausainerikosta sekä kolme ampuma-aserikosta.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi valvoi ylinopeuksia valtakunnallisesti 21.–27.3. erityisesti pääteillä, mutta myöskin taajamissa. Poliisipartiot tavoittivat valvonnan aikana 1950 ylinopeutta ajavaa sekä 47 etsintäkuulutettua henkilöä.

Lisäksi valvonnan yhteydessä kirjattiin 24 huumausaineisiin liittyvää rikosta sekä kolme ampuma-aserikosta ja kahdeksan omaisuusrikosta.

Poliisipartiot käyttivät nopeusvalvontaan viime viikon aikana noin 5 050 valvontatuntia, josta vuorokauden mittaisen nopeusvalvontamaratonin osuus oli noin 1 500 tuntia. Valvonnassa oli mukana myös useita siviilimallisia poliisiautoja.

Lisäksi automaattivalvonnassa kirjattiin ylinopeuksista yhteensä 753 liikennevirhemaksua ja 35 päiväsakkoa. Määristä puuttuvat viikonlopun luvut.

– Valvontaviikon tavoitteena oli myös lisätä kiinnijäämisriskiä. Kohonneesta riskistä myös tiedotettiin aktiivisesti varsinkin somessa, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Valvontaa toteutettiin kaikkina vuorokauden aikoina keskittyen valoisan aikaan ja koviin ylinopeuksiin. Poliisi on huolestunut viime vuosien kehityksestä, jonka mukaan kovat ylinopeudet ovat lisääntyneet. Viime viikolla kirjatuista ylinopeuksista 86 oli epäiltyjä törkeitä liikennetuvallisuuden vaarantamisia.

Kallion mukaan kevätaikaan valvonta tulee erityiseen tarpeeseen, kun ajokelit paranevat ja houkuttelevat osaa kuljettajista ylilyönteihin liikenteessä. Seuraavat valtakunnalliset poliisin liikenteenvalvontateemat kohdistuvat turvalaitteiden käyttämiseen sekä suojattomien tienkäyttäjien liikennekäyttäytymiseen.

Lue myös: Valepoliisi pysäyttelee autoilijoita – ilmoita havainnoista välittömästi hätänumeroon

Kommentoi Facebookissa