Poliisit olivat pysähtyneenä liikennevaloihin – moottoripyörä keuli ylinopeutta risteykseen

Tapahtuma-aikaan muu liikenne oli vilkasta, joten poliisipartio luopui takaa-ajosta. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisipartio luopui takaa-ajosta, mutta paennut moottoripyörä ja sen kuljettaja olivat tunnistettavissa.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisipartio oli pysähtyneenä liikennevaloihin tiistai-iltana Hämeenlinnan keskustassa, kun se havaitsi risteykseen tulevan moottoripyörän huomattavalla ylinopeudella keula ylhäällä. Partio lähti hälytysvalot ja- äänet sekä pysäytysvalo päällä moottoripyörän perään.

Moottoripyörän kuljettaja havaitsi poliisipartion ja hän lähti kiihdyttämään voimakkaasti vauhtiaan. Moottoripyörä pujotteli autojen välissä kaistoja vaihdellen huomattavalla ylinopeudella. Moottoripyörän nopeus oli yli 100 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h.

Pakomatkan aikana moottoripyöräilijä käytti vastaantulevien ajokaistoja, kevyenliikenteenväyliä sekä viheralueita ja piha-alueita. Tapahtuma-aikaan muu liikenne oli vilkasta, joten poliisipartio luopui takaa-ajosta.

Paennut moottoripyörä ja sen kuljettaja olivat kuitenkin tunnistettavissa. Partio tapasi paenneen nuorukaisen myöhemmin. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lue myös: Motoristit puhalsivat törkeät lukemat – poliisi sai ilmoituksia hurjasta vauhdista

Kommentoi Facebookissa