Sauli Niinistö ja Sanna Marin – ”Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi”

Presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin mukaan Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. (Kuva Kosti Keistinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Tasavallan presidentti ja pääministeri antoivat yhteislausunnon Suomen Nato-jäsenyydestä.

NATO-JÄSENYYS Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin ovat antaneet yhteislausunnon Suomen Nato-jäsenyydestä. He huomauttavat, kuinka kevään ajan on käyty tärkeää keskustelua Suomen mahdollisesta jäsenyydestä.

”Aikaa on tarvittu kotimaiselle kannanmuodostukselle sekä eduskunnassa että koko yhteiskunnassa. Aikaa on tarvittu tiiviille kansainväliselle yhteydenpidolle niin Naton ja sen jäsenmaiden kuin myös Ruotsin kanssa. Olemme halunneet antaa keskustelulle sen vaatiman tilan.”

Nyt kun päätöksenteon hetki on lähellä, presidentti ja pääministeri toteavat omat yhtenevät kantansa myös eduskuntaryhmien ja -puolueiden tiedoksi.

”Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.”

Lue myös: Iso-Britannia tukee Suomea kaikin tarvittavin keinoin – ”Ystävyyssuhteet mitataan aina huonolla säällä”

Kommentoi Facebookissa