Poliittisia kriisejä ja koronaa – Jokereiden erittäin outo runkosarja ohi

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit sijoittui KHL:n runkosarjassa viidenneksi. Joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki kuvaili runkosarjaa erittäin oudoksi.

JÄÄKIEKKO Jokerit päätti KHL:n runkosarjan kolmeen perättäiseen kotivoittoon. Viimeisessä runkosarjaottelussaan Jokerit päihitti Helsingissä jatkoajalla Amur Habarovskin 4-3.

Jokerit sijoittui runkosarjassa viidenneksi. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastus on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova. Asia ratkeaa lauantaina, kun runkosarjassa pelataan viimeiset ottelut.

Se on jo tässä vaiheessa varmaa, että Habarovsk-ottelu oli Jokereille kauden viimeinen ottelu Suomen maankamaralla. Pudotuspelinsä Jokerit pelaa Venäjällä. Mahdollisesti osan niistä ehkä Valko-Venäjälläkin, jos pääsisi jatkoon.

Päätös pudotuspeliensä kotiotteluiden siirtämisestä ulkomaille Jokerit teki Suomen koronarajoitusten takia.

– Ikävä on ollut pelata täällä tyhjille katsomoille, mutta Suomen tilanne on tämä. Meillä on ikävä omia kannattajiamme ja yhteistyökumppaneitamme. Tiedämme, että he kannattavat meitä television välityksellä ja toivottavasti saamme heidät ensi syksynä heti sankoin joukoin paikan päälle. Faneille tätä tehdään ja nyt on tunne ollut poissa. Ei ole ollut kauhean helppoa pelata täällä, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Amur-ottelun jälkeen.

Jokerit aloitti kautensa perumalla Valko-Venäjän matkansa. Reissu Minskiin olisi ollut Aleksander Lukashenkon horjuvan diktatuurin ja Lukashenkon hallinnon kaikkien ihmisoikeusloukkausten keskellä liian kova pala.

Syksyn edetessä Jokerit koki useampia koronakaranteeneja. Otteluajankohtia meni uusiksi.

– Runkosarja oli erittäin outo. Syksyllä kausi alkoi, eikä oikein enää muistakaan, mitä tapahtui loka-, marras- ja joulukuussa. Yhtäkkiä pelattiin joulun jälkeen 28 peliä kahteen kuukauteen. Välillä oli tosi vaikeaa, viisi eri päävalmentajaa, kolmea ketjua, viittä pakkia, pelattiin kotipelejä vieraissa… haluan ison kiitoksen antaa jokaiselle pelaajalle ja jokaiselle organisaation jäsenelle. Ollaan oltu aika kovilla eikä ole aina ollut kivaa. Ehjin nahoin on menty siitä huolimatta, Marjamäki sanoi.

Pudotuspelien ottelusarja pyörähtää käyntiin keskiviikkona 3. maaliskuuta Moskovassa tai Jaroslavlissa. Jokereille on tiedossa todella kova haaste.

– Pari viikkoa sitten meillä oli vaikeampi jakso, mutta käytiin asioita läpi ja saatiin hyvä lopetus runkosarjaan. Ihan poikkeuksellinen runkosarja tämä joka tapauksessa oli eikä varmasti enää koskaan jouduta kokemaan vastaavaa. Lähdemme pudotuspeleihin täynnä itseluottamusta ja niihin aletaan keskittyä maanantaina, Marjamäki ilmoitti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereilta raju ratkaisu – ei pelaa pudotuspelejä Suomessa

Kommentoi Facebookissa