Jokereilta raju ratkaisu – ei pelaa pudotuspelejä Suomessa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit päätti pelata KHL:n kaikki pudotuspeliottelunsa vieraskaukalossa.

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedotti keskiviikkona rajusta ratkaisusta. Joukkue aikoo pelata KHL:n tämän kevään kaikki pudotuspeliottelunsa vieraskaukalossa.

Jokerit korosti tehneensä päätöksensä viranomaisten ja KHL:n kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen. Vieraissa pelaamisella joukkue varmistaa mahdollisimman vähäisen matkustamisen ja pystyy paremmin toimimaan kuplamaisissa olosuhteissa.

– Haluamme taistella Gagarin Cupista (mestaruudesta) ja poikkeuksellisen tilanteen vuoksi jouduimme miettimään erilaisia vaihtoehtoja joukkueen mahdollisimman optimaalisen keskittymisen ja työskentelyn varmistamiseksi, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

Helsingissä Jokerit ei voisi ottaa pudotuspeliotteluihinsa yleisöä. Jääkiekko-otteluita pelataan Suomessa koronarajoitusten takia toistaiseksi tyhjille katsomoille.

– On sääli, ettemme voi näinä aikoina saada Hartwall Arenaa täyteen uskollisia kannattajiamme, jotka ovat olleet joukkueen tukena myös etänä kotikatsomoissa. Haluan kiittää heitä sekä yhteistyökumppaneitamme kaikista kannustavista viesteistä runkosarjan aikana. Toivomme, että saamme toivottaa kaikki tervetulleiksi Hartwall Arenaan jälleen ensi kaudella, Kurri toteaa.

Venäjällä koronatilanne on ollut huomattavasti pahempi kuin Suomessa, mutta silti jääkiekkopeleihin otetaan Venäjällä yleisöä. Terveys ei menekään edelle.

Jokereiden kapteeni Marko Anttila ilmoittaa, että yleisön edessä on kivempi pelata kuin tyhjässä hallissa.

–Tästä tulee meille erilainen haaste. Helsingissä ei yleisöä voi toistaiseksi peleihin ottaa, ja pelaajana luonnollisesti nauttii enemmän, kun paikalla on katsojia pitämässä tunnelmaa yllä. Positiivinen asia on, että matkustaminen vähenee ja saamme yhdessä tiiviisti hioa omaa peliämme, kertoo joukkueen kapteeni Marko Anttila.

Anttila väittää, ettei kova ratkaisu vieraissa pelaamisesta vaikuttaisi joukkueen toimintaan.

– Isossa kuvassa en näe tässä päätöksessä suurta muutosta toimintaamme. Lähdemme taistelemaan jokaisen pelin ja ottelusarjan voitosta ja tähtäämme pitkään kevääseen, Anttila painottaa.

Jokerit pelaa vielä yhden ottelun Helsingissä. Torstaina tyhjällä Hartwall-areenalla vastassa on runkosarjan päätösottelussa Amur Habarovsk.

KHL:n pudotuspelit alkavat tiistaina 2. maaliskuuta. Jokereiden runkosarjasijoitus on viides läntisessä konferenssissa. Vastustaja ensimmäisellä playoff-kierroksella on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova.

On yhä mahdollista, että Jokerit pelaisi pudotuspelejä myös Valko-Venäjällä, jonne joukkue ei matkustanut viime syyskuussa maan poliittisten levottomuuksien aiheuttaman kovan julkisuusmylläkän jälkeen. Näin kävisi silloin, jos Jokerit ja Dinamo Minsk etenisivät pudotuspeleissä pidemmälle, ja KHL:n mestarisuosikkeja putoaisi jatkosta.

Nyt Jokerit on hyväksynyt ratkaisun, jota se ei viime keväänä hyväksynyt. Tuolloin Jokerit päätti koronapandemian takia vetäytyä KHL:n pudotuspeleistä edettyään niissä ensin toiselle kierrokselle. Jokereille ehdotettiin pudotuspelien jatkoa Venäjällä, mutta siihen seura ei suostunut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kriisijoukkue JYPin synkkä tappiokierre jatkuu

Kommentoi Facebookissa