Kriisijoukkue JYPin synkkä tappiokierre jatkuu

JYP juhlii maalia

JYP juhlii maalia. (Kuva AOP)

SM-liigassa jumbona taapertava JYP on hävinnyt kymmenen ottelua putkeen.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin tiistai-iltana kuuden ottelun kierros. JYPin synkkyys sai jatkoa, vaikka se taistelikin hyvin TPS:ää vastaan. Sarjassa kolmantena oleva TPS kuitenkin voitti jatkoajalla 4-3-lukemin.

JYP on hävinnyt nyt kymmenen ottelua putkeen ja jatkaa sarjassa viimeisenä. Jyväskyläläisten tilanne on todella synkkä.

HIFK kävi hakemassa puolestaan jo toisen kerran peräkkäin pisteet KooKoolta Kouvolasta, mutta nyt pisteitä tuli mukaan vain kaksi. Henrik Borgström nousi HIFK:n hahmoksi. Hän osui kahdesti voittomaalikilpailussa ja upotti myös ratkaisevan rankkarin sisään.

HIFK:n Tour de Böndeksi ristimä neljän ottelun vieraskiertue oli stadilaisille napakymppi, sillä se voitti kaikki neljä otteluaan. HIFK jatkaa sarjassa toisena.

Hämeenlinnassa nähtiin ainakin pienimuotoinen yllätys, kun HPK oli Tapparaa parempi maalein 3-0. HPK on voittanut nyt jo kolme ottelua putkeen ja noussut sijalle 13. Tappara on sijalla viisi.

Tampereella Kärpät oli ”jalkapallolukemin” parempi Ilvestä 1-0. Kärppien ja koko illan ainokaisen viimeisteli Cody Kunyk toisen erän alussa. Kärpät on sarjassa nyt kahdeksantena ja Ilves kuudentena.

Mikkelissä Jukureiden vaikea kausi sai jatkoa, kun se hävisi Pelicansille 4-5-lukemin jatkoajalla. Elias Vilen oli Pelicansin hahmo kahdella osumallaan ja tuore HIFK-lainamies Niklas Nordgren säväytti heti kahdella syöttöpisteellään.

Pelicans on sarjassa neljäntenä. Jukurit viimeistä edellisenä. Mikkeliläiset ovat hävinneet masentavasti jo kahdeksan ottelua putkeen.

Vaasassa KalPa otti 3-2-vierasvoiton Sportista. Balazs Sebok iski KalPan voittomaalin vasta ajassa 58.37. KalPa on sarjassa seitsemäntenä ja Sport sijalla 11.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: NHL:ssä tehtiin uusi Suomen ennätys – noste ollut odotettavissa

Kommentoi Facebookissa