Porakaivoon pudonnut kaksivuotias poika löytyi kuolleena – ”Koko Espanja ottaa osaa perheen pohjattomaan suruun”

Julenin vanhemmat Jose Rosello ja Vicky Garcia toivoivat loppuun asti pojan löytyvän elossa.

Julenin vanhemmat Jose Rosello ja Vicky Garcia toivoivat loppuun asti pojan löytyvän elossa. (Kuvat AOP)

Pikkupoika oli pudonnut luvattomasti kaivettuun 110 metriä syvään porakaivoon.

PELASTUSOPERAATIO Pelastushenkilöstö on yöllä löytänyt porakaivoon eteläisessä Espanjassa Totalánissa lähellä Málagaa pudonneen kaksivuotiaan Julen Rosellon ruumiin. Poika putosi luvattomasti kaivettuun 110 metriä syvään kaivoon 13. päivä tammikuuta, kun perhe oli piknikillä. Kaivon suuta oli tukittu kivillä.

Pojan vanhemmat Jose Rosello ja Vicky Garcia toivoivat viimeiseen asti pojan säilyneen pudotuksesta noin 25 senttimetriä läpimitaltaan olevassa porakaivossa hengissä. Poika oli lopulta noin 70 metrin syvyydessä, hänestä löytyi aluksi vain hiuksia. Seinämistä oli irronnut maata ja peittänyt Julenin.

Koko Espanja seurasi tiiviisti pelastusoperaatiota ja myös kansainväliset uutistoimistot raportoivat sen etenemisestä. Pelastajat kaivoivat porakaivon viereen toisen pystysuoran tunnelin, ja lopuksi tunneleiden välille yhdyskäytävän. Kaivamisen lisäksi pelastustyöntekijät joutuivat käyttämään pieniä räjähteitä.

Toivo sammui lopullisesti, kun viranomaiset ilmoittivat Twitterissä Julenin löytyneen elottomana yöllä kello 1.25 paikallista aikaa.

– Pelastusryhmä saavutti porausreiän kautta sen paikan, josta he etsivät poikaa. He löysivät pikkuisen elottoman ruumiin.

Espanjan kuningas Felipe VI välitti syvimmän osanottonsa Julenin perheelle. Pääministeri Pedro Sanchez kiitti pelastustyöntekijöitä väsymättömistä ponnisteluista.

– Koko Espanja ottaa osaa Julenin perheen pohjattomaan surun, pääministeri Pedro Sanchez kommentoi.

Viranomaiset järjestivät pojan löytymisestä tiedotustilaisuuden, jonka uutistoimistot välittivät suorana lähetyksenä. Perhettä kohtasi kaksi vuotta sitten edellinen tragedia, kun Julenin isoveli Oliver kuoli vain kolmevuotiaana sydänkohtaukseen.

Lue myös: Sankarisukeltaja Mikko Paasi nöyränä Thaimaan kuninkaan myöntämästä kunniamerkistä – ”Meitä oli siellä niin monta”

Kommentoi Facebookissa