Porsche herätti henkiin legendaarisen 935:n – uusi tulkinta pohjautuu 911 GT2 RS:ään

Erityisesti Martini Racingin ikonisilla väreillä koristettu 935 on syöpynyt monien mieliin.

Erityisesti Martini Racingin ikonisilla väreillä koristettu 935 on syöpynyt monien mieliin. (Kuva Porsche)

Klassikolla ehdittiin osallistua kaiken kaikkiaan 370 kilpailuun, joista irtosi 123 ykkössijaa.

AUTOT Porsche esitteli vuonna 1976 ensimmäisen 911 Turbon pohjalta tehdyn kilpailuversion, joka luokiteltiin FIA:n silloisten viitosryhmän sääntöjen mukaisesti. Litteäkeulainen auto nimettiin 935:ksi, ja sen meriitteihin lukeutuu muun muassa vuoden 1979 Le Mansin kokonaiskisan voitto. 935:llä ehdittiin osallistua kaiken kaikkiaan 370 kilpailuun, joista irtosi 123 ykkössijaa.

Autolla on siis oma paikkansa Porsche-fanien sydämissä, ja erityisesti Martini Racingin ikonisilla väreillä koristettu 935 on syöpynyt monien mieliin yhtenä kaikkien aikojen legendaarisimmista kilpureista. Porschekin tietää tämän, ja niinpä saksalaiset toivat todellisen jymy-yllätyksen Kalifornian Laguna Secan radalla järjestettyyn Porsche Rennsport Reunion -tapahtumaan.

Siellä paljastettiin upouusi 935 Clubsport, joka ammentaa muotojensa ja värityksensä osalta vahvasti menneisyydestä. Tekniikka on kuitenkin tätä päivää koska uusi Clubsport-kilpuri on tehty nykyisen 911 GT2 RS:n pohjalta. Autoa ei ole luokiteltu mihinkään olemassa olevaan kilpasarjaan, mikä on antanut Porschelle melkoisia vapauksia uuden 935:n kehittämisessä.

Vahvasti retrohenkinen kori on pääosin hiilikuitua, ja auton ledivalot on lainattu Le Mansissakin voitokkaasti kisanneesta 919 Hybrid LMP1:stä. Sivupeilit ovat puolestaan peräisin 911 RSR:stä, ja titaanisten pakoputkenpäiden design on kunnianosoitus vuoden 1968 908:lle. Aerodynaamisesti optimoidut vanteetkin ovat kovin tutun näköiset, koska vastaavan mallisia kiekkoja käytettiin alkuperäisen 935:n alla.

Potku välitetään pelkästään takapyörille, mutta pitoa kohentaa kisakäyttöön optimoitu tasauspyörästön lukko.
Potku välitetään pelkästään takapyörille, mutta pitoa kohentaa kisakäyttöön optimoitu tasauspyörästön lukko. (Kuva Porsche)

Kuski pysyy tukevasti paikoillaan Recaron kuppipenkin ja kuusipistevöiden ansiosta. Hiilikuituinen ratti ja digitaalimittaristo on lainattu upouudesta 911 GT3 R -kilpurista, mutta keskikonsoli on tehty räätälintyönä tätä autoa varten. Puinen vaihdekepin nuppi on saanut puolestaan inspiraationsa Porschen historiallisista kilpa-autoista, kuten 917:stä ja 908 Bergspyderista. Uudessa 935:ssä on turvakaarten ohella jopa ilmastointi, ja matkustajan penkinkin saa lisähintaan.

911 GT2 RS:stä lainattu 3,8-litrainen tuplaturbokuutonen tuottaa myös 935:n pellin alla tasan 700 hevosvoimaa, ja voimansiirrosta vastaa seitsemänpykäläinen PDK-vaihteisto. Potku välitetään GT2 RS:n tavoin pelkästään takapyörille, mutta pitoa kohentaa kisakäyttöön optimoitu tasauspyörästön lukko.

Uuden 935:n suorituskykyä ei ole vielä kerrottu, mutta auto painaa kuulemma 1380 kiloa. Hidastuvuudesta vastaavat kisatyylisillä alumiinisatuloilla varustetut jarrut, ja varusteisiin lukeutuvat myös ajovakaudenhallinta, luistonesto sekä ABS-jarrut. Niitä voi säätää yksilöllisesti tai napsauttaa myös kokonaan pois päältä, jos kuskin kyvyt riittävät 700-heppaisen ratatykin hallitsemiseen ilman elektronisia apuvälineitä.

935:n uutta painosta valmistetaan vain 77 kappaleen erä, ja ostajien pitää kaivaa kuvettaan tarkalleen 701 948 euron verran. Ensimmäisten onnellisten omistajien pitäisi saada uusi 935 alleen ensi kesäkuussa.

Lue myös: Porsche herätti henkiin 1990-luvun 911 Turbon – klassikkoa kunnioittavana uutena autona

Kommentoi Facebookissa