Postilakon uhataan jatkuvan jouluun asti – mukaan myös myymälät ja toimihenkilöt

Posti tiedottaa lakon vaikutuksista verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.

Posti tiedottaa lakon vaikutuksista verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. (Kuva Posti)

Useat tukilakot vaikeuttavat lentoliikennettä, meriliikennettä sekä pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä.

POSTILAKKO Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi sunnuntaina valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen kokonaisuuden vuoksi, koska 700 pakettilajittelijan asiasta jätetty ratkaisuehdotus ei kelvannut puolestaan Medialiitolle.

PAU:n lakot laajenevat maanantaina 25.11. klo 00.00 alkaen postinjakelun, postinkäsittelyn, pakettilajittelun ja postinkuljetuksen lisäksi myös Postin toimihenkilö- ja myymälätehtäviin koko maassa, jatkuen 22.12.2019 klo 24.00 saakka. Työnseisausten syynä on työehtosopimusneuvottelujen vauhdittaminen.

Työnseisaus koskee lisäksi ilmoitetulla ajalla kaikkia henkilöitä, jotka tekevät Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen mukaisia töitä Posti Oy:ssä, Posti Kuljetus Oy:ssä ja Transval Groupissa, sisältäen kaikki tytäryhtiöt. Lakon piirissä on noin 10 000 Postin työntekijää. Työnseisaus ei koske sanomalehtien varhaisjakelua.

Maanantaina alkaa myös useita tukilakkoja, jotka vaikeuttavat lentoliikennettä, meriliikennettä sekä pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä.

Lue myös: Postilakkoon ei löytynyt sopua – ”Jos päätös koetaan huonoksi, sen voivat purkaa vain sen tekijät”

Kommentoi Facebookissa