Postin täysperävaunurekka, rakennusliikkeen kuorma-auto ja henkilöauto anastettiin – rikoksista epäilty vangittu

Anastettu Postin rekka-auto löytyi myöhemmin samana aamuna.

Terminaalialueelta anastettu Postin rekka-auto löytyi myöhemmin samana aamuna. (Kuvituskuva Posti)

Vangittu 18-vuotias mies on saanut useita tuomioita autoihin kohdistuneista omaisuusrikoksista.

RIKOS Poliisi sai hätäkeskuksen kautta 11.1.2018 klo 07:02 ilmoituksen, jonka mukaan Joensuusta Postin terminaalista osoitteesta Lukkotie 10 on edellisen yönä aikana anastettu Postin täysperävaunurekka.

Paikalla suoritetussa tapahtumapaikkatutkinnassa voitiin todeta, että yksin liikkunut mieshenkilö anasti täysperävaunurekan Postin terminaalin aidatulta ja lukitulta alueelta 11.1.2018 klo 01:20 aikaan. Anastettu rekka-auto löytyi myöhemmin samana aamuna lähistöltä Telitie 5 -osoitteesta.

Poliisi sai ilmoituksia useista omaisuusrikoksista torstaiaamun 11.1.2018 aikana suorittaessaan paikkatutkintaa edellä mainittuun tapaukseen liittyen. Ilmoitusten ja tapahtumapaikkatutkinnan avulla selvisi, että Telitiellä tekijä oli murtautunut ainakin kahteen eri kiinteistöön ja anastanut sieltä irtainta omaisuutta.

Lisäksi selvisi, että osoitteesta Telitie 9 oli anastettu Toyota Corolla -merkkinen henkilöauto. Poliisipartio teki havainnon kyseisestä henkilöautosta Joensuun Malmikadulta torstaiaamuna klo 09:10. Auto pysäytettiin ja sitä kuljettanut 18-vuotias mies otettiin kiinni. Autoon oli kiinnitetty toisen henkilöauton rekisterikilvet ja lisäksi autosta löytyi Telitien kiinteistöstä anastettua omaisuutta.

Miehen tuntomerkit vastaavat Postin täysperävaunurekan anastaneen miehen tuntomerkkejä. Miestä epäillään 10.–11.1.2018 välisenä yönä tapahtuneista kahdesta moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta sekä ainakin kahdesta varkaudesta.

Lisäksi saman miehen epäillään anastaneen 5.1.2018 Joensuun keskustasta Kauppakadulta rakennusyrityksen kuorma-auton. Kuorma-auto löytyi tuolloin myöhemmin 5.1.2018 Joensuun kaupunginkirjaston parkkipaikalta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tänään vanginnut kyseisen miehen todennäköisin syin epäiltynä edellä mainittuihin rikoksiin. Erityisenä perusteena on ollut muun muassa rikollisen toiminnan jatkamisvaara. Nuoresta iästään huolimatta mies on saanut useita tuomioita autoihin kohdistuneista omaisuusrikoksista.

On mahdollista, ettei kaikista Raatekankaan alueella 10.–11.1.2018 välisenä yönä tapahtuneista murroista ole ilmoitettu poliisille. Mikäli tällaisia murtoja on havaittu, niistä pyydetään ilmoittamaan Joensuun poliisipäivystykseen puhelinnumero 029 541 5320. Havaintoja ja vihjeitä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi .

Kommentoi Facebookissa