Presidentti päätti harvinaisesta armahduksesta – pahoinpidelty nainen ei joudu vankilaan hätävarjelun liioittelusta

Presidentti Sauli Niinistö armahti tuomitun edellisen kerran yli kaksi vuotta sitten.

Presidentti Sauli Niinistö armahti tuomitun edellisen kerran yli kaksi vuotta sitten. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Perheväkivallan uhrina ollut nainen oli lyönyt miestään keittiöveitsellä selkään.

ARMAHDUS Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on käyttänyt armahdusoikeuttaan. Tapaus on harvinainen, sillä edellisen kerran Niinistö armahti tuomitun vuonna 2018. Kielteisen päätöksen saa vuosittain viitisenkymmentä henkilöä.

Tapauksessa kyse on 50-vuotiaasta ulkomaalaistaustaisesta naisesta, joka oli saanut 2 vuoden ja 3 kuukauden tuomion perheväkivaltatilanteesta. Nainen ei joudu vankilaan, sillä tuomio muutetaan ehdolliseksi.

Tuomion taustalla on tapahtuma joulukuussa 2017, jolloin naisen aviomies oli pahoinpidellyt alaikäisiä lapsiaan ja puolisoaan. Pahoinpitelyn syynä oli se, että perheeseen oli hankittu kani ilman miehen lupaa. Mies oli muun muassa potkinut ja uhannut tappaa naisen, joka oli välillä menettänyt tajuntansa.

Kahdesti lapsineen turvakodissa ollut nainen löi aikaisemmin pahoinpitelyistä tuomittua miestä lopulta keittiöveitsellä selkään. Korkein oikeus totesi äänestyspäätöksessään, että kyseessä oli hätävarjelun liioitteluna tehty tapon yritys ja puolustautuminen ylimitoitettua.

Sauli Niinistö on tehnyt presidenttinä yhteensä 21 armahduspäätöstä.

  • Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV

Lue myös: HS: Presidentti Niinistö ei armahtanut rikoksesta tuomittuja – ”Tänä vuonna sellaisia ei ole ollut yhtään”

Kommentoi Facebookissa