Presidentti Zelenskyi toi Yhdysvaltain kongressille lipun sodan etulinjasta – ”Ukraina ei ikinä antaudu”

Presidentit Volodymyr Zelenskyi ja Joe Biden kertoivat uudesta tukipaketista Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle. (Kuva Ukrainan presidentin toimisto)

Yhdysvaltain tuki Ukrainalle ei ole hyväntekeväisyyttä, vaan sijoitus maailman turvallisuuteen ja demokratiaan.

UKRAINA Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vieraillut Yhdysvalloissa. Kyseessä on Zelenskyin ensimmäinen matka ulkomaille sen jälkeen, kun Venäjä helmikuussa aloitti hyökkäyssodan.

Suosionosoitusten saattelemana kongressiin saapunut Zelenskyi kuvasi puheessaan, kuinka Venäjän tyrannia on menettänyt valtansa, eikä sillä enää ole vaikutusta. Eurooppa on nyt vahvempi ja itsenäisempi kuin koskaan.

– Ukraina pitää linjansa, eikä ikinä antaudu.

Joulua juhlitaan Ukrainassa todennäköisesti kynttilöiden valossa. Se johtuu Venäjän hyökkäyksestä.

– Ei sen vuoksi, että se on romanttisempaa, vaan koska ei ole sähköä. Miljoonilla ei ole lämmitystä, eikä juoksevaa vettä.

Zelenskyi totesi, että Yhdysvaltain Ukrainalle tarjoama apu ei ole hyväntekeväisyyttä, vaan sijoitus maailmanlaajuiseen turvallisuuteen ja demokratiaan. Presidentti lahjoitti puheensa lopuksi Ukrainan lipun, jonka hän oli tuonut etulinjasta. Lippuun olivat useat ukrainalaissotilaat kirjoittaneet nimensä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vahvisti puolestaan presidenttien tiedotustilaisuuden aikana uuden 1,85 miljardin dollarin asetukipaketin Yhdysvalloilta Ukrainalle. Aseapu sisältää muun muassa Ukrainan kaipaamia Patriot-ohjuspuolustusjärjestelmiä Venäjän ohjushyökkäysten torjumiseksi.

Lue myös: YK:n yleiskokous tuomitsi Venäjän laittomat alueliitokset Ukrainassa – neljä maata pysyi Putinin rinnalla

Kommentoi Facebookissa