Törkeästä ihmiskaupasta 2 vuotta 7 kuukautta vankeutta – ”Henkistä ja fyysistä väkivaltaa”

Asia käsiteltiin oikeudessa suljetuin ovin ja asiakirjat määrättiin salassa pidettäviksi. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies oli saanut valtaansa naisen ja pakottanut tämän myymään seksuaalisia palveluja.

IHMISKAUPPA Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 42-vuotiaan miehen 2 vuoden 7 kuukauden vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta. Mies oli saanut valtaansa naisen ja pakottanut tämän myymään seksuaalisia palveluja.

Käräjäoikeuden mukaan oikeudenmukainen rangaistus teosta olisi ollut 2 vuotta 10 kuukautta ehdotonta. Miehellä on lähimenneisyydestä muitakin tuomioita. Paljousalennusta tuli muutama kuukausi.

Käräjäoikeus totesi, että jutun asianomistaja oli ollut turvattomassa tilassa huonon taloudellisen tilanteen, päihteiden käytön sekä vastaajan häneen kohdistaman henkisen ja fyysisen väkivallan takia.

Mies oli värvännyt naisen myymään seksuaalisia palveluja ja pitänyt hänet vallassaan kohdistamalla häneen henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Teko oli törkeä, koska asiakkaita oli paljon ja tekoaika oli pitkä. Seksipalveluja myytiin etupäässä Tampereella ja Etelä-Pohjanmaalla vuosina 2013–2015.

Tuomion saanut 42-vuotias mies määrättiin maksamana valtiolle taloudellisena hyötynä saadut 12 500 euroa. Asianomistajalle hänen määrättiin maksamaan korvauksia 20 000 euroa sekä oikeudenkäyntikulut. Asianomistajan henkilöys määrättiin pidettäväksi salassa. Asia käsiteltiin oikeudessa suljetuin ovin ja asiakirjat määrättiin salassa pidettäviksi.

Lue myös: Kolmekymppinen nainen paritti 17-vuotiasta tyttöä – asiakirjat määrättiin salaisiksi

Kommentoi Facebookissa