Presidenttipari Kultarantaan – Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tapaavat tervetulovastaanotossa myös yleisöä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio perheineen ovat siirtyneet kesävirka-asunnolle Kultarantaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio perheineen siirtyvät kesävirka-asunnolle Kultarantaan. (Arkistokuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Naantalin kaupunki järjestää presidenttiparille tervetulovastaanoton venesatamassa.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio perheineen siirtyvät kesävirka-asunnolle Kultarantaan 3. kesäkuuta 2022. Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee pääosin Kultarannassa. Alkukesän suurin tapahtuma on presidentin isännöimät Kultaranta-keskustelut 12.–13. kesäkuuta.

Naantalin kaupunki järjestää presidenttiparille tervetulovastaanoton venesatamassa Killan laiturilla sunnuntai-iltana 5. kesäkuuta kello 18.30. Samassa yhteydessä presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat myös yleisöä.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on ollut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck.

Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia. Kultarannan päärakennus ja puisto kunnostetaan vuoteen 2025 mennessä, minkä vuoksi ne ovat pois käytöstä vuosina 2023–24.

Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck.
Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Tänä vuonna Kultarannan puistossa esillä on veistosnäyttely Luonnonmuotoja, joka järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa. Näyttely avataan keskiviikkona 8. kesäkuuta ja se esittelee kasvikunnasta, kasvien ja hedelmien muodoista sekä luonnonmateriaalien käytöstä inspiraatiota saaneita teoksia.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Naantalin matkailu järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle. Lisätietoa opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin löytyy Naantalin matkailun verkkosivuilta.

Naantalin musiikkijuhlien puistokonsertti järjestetään Kultarannassa perjantaina 17. kesäkuuta. Konsertissa kuullaan luonto- ja eläinteemaista musiikkia Club For Fiven esittämänä sekä Saint-Saënsin Eläinten karnevaali kertojanaan Seela Sella. Lisätietoa konsertista Naantalin musiikkijuhlien verkkosivuilta.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Koulujen päättäjäisviikonlopun sää on pilvinen ja sateinen – länsirannikolla on poutaista

Kommentoi Facebookissa