Puukottaja kehitti ovelan tarinan – tekaisi itselleen vammoja ja yritti vierittää syytä uhrin niskoille

Tuomittu määrättiin lisäksi maksamaan uhrin lähiomaisille korvauksia. (Kuvituskuva Fotolia)

Uhria 33 kertaa puukolla iskenyt mies sai taposta 10 vuotta vankeutta.

TAPPO Hieman yli 30-vuotias mies on tuomittu kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen taposta. Oikeudessa mies kehitti ovelan tarinan, jolla hän puolusteli tekoaan ja vieritti syytä uhrin niskoille. Pirkanmaan käräjäoikeus ei tarinaa uskonut.

Henkirikos tapahtui Akaassa viime tammikuussa. Eräässä yksityisasunnossa kolmen miehen porukka nautiskeli alkoholia. Kahden miehen välillä syntyi sanaharkka, ja sitten alkoi silmitön väkivalta. Syytteessä ollut 33-vuotias mies iski toista miestä 33 kertaa puukolla eri puolille kehoa. Viimeinen isku oli kohtalokas. Veitsi lävisti sydämen, ja se aiheutti miehen kuoleman.

Puukottaja selitti toimineensa hätävarjelutilanteessa. Hän väitti, että uhri kävi hänen kimppuunsa ja hänen oli pakko puolustautua. Puukottaja kertoi nähneensä puukon, tarttuneensa siihen ja ryhtyneensä puolustautumaan. Puukottaja kertoi, että tilanne oli äkillinen. Hänellä oli kuitenkin aikaa lyödä kaveriaan puukolla 33 kertaa.

Myös puukottajassa itsessään näkyi vammoja. Tutkinnan mukaan ne eivät olleet puolustautumis- tai torjuntavammoja. Puukottaja tunnustikin aiheuttaneensa omat vammansa itse. Käräjäoikeuden mukaan todisteet eivät viitanneet siihen, että uhri olisi hyökännyt puukottajan kimppuun. Väite hätävarjelutilanteesta ei mennyt läpi.

Käräjäoikeudessa 33-vuotias Roni Robert Allan Lindeman tuomittiin taposta kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrin lähiomaisille korvauksia. Uhrin 14-vuotiaalle tyttärelle määrättiin maksettavaksi korvausta 12 000 euroa sekä 172 euroa kuukaudessa elatukseen siihen asti, kunnes tytär täyttää 18 vuotta.

Uhrin äidille määrättiin maksettavaksi korvausta 8 500 euroa ja sisarpuolelle 5000 euroa. Omaisten asianajokuluja puukottaja määrättiin maksamaan lähes 7000 euroa.

Lue myös: Ex-aviomiehelle kavala väijytys – naiselle tapon yrityksestä vuosia vankeutta

Kommentoi Facebookissa