Puolukkamies Aimo poimi 2000 ämpärillistä puolukoita vanhuksille – ”Tulee itsellekin aina hyvä mieli”

Aimo aikoo jatkossa keskittää ajankäyttönsä perheeseensä.

Aimo aikoo jatkossa keskittää ajankäyttönsä perheeseensä. (Kuva Annekristiina Tuovinen)

Aimo Karppisen merkittävä hyväntekeväisyystyö ja marjanpoimintaurakka päättyy 19 vuoden jälkeen.

HYVÄNTEKEVÄISYYS Raahelainen Aimo Karppinen päättää merkittävän hyväntekeväisyystyönsä ja marjanpoimintaurakkansa 19 vuoden jälkeen. Aimon urakkatavoite vuodelle 2021 oli 200 ämpäriä ja tuo tavoite on nyt kasassa.

Marjat hän lahjoitti entiseen tapaan raahelaisiin vanhusten palvelukeskuksiin, joissa ne otettiin vastaan kiitollisin mielin. Aimo kannustaa nyt nuorempia metsään marjanpoimintaan. Luonto on hänen mielestään parasta terapiaa ihmismielelle.

– Metsässä ihmisen keho rauhoittuu luonnon rauhassa lintujen laulusta nauttien. Hyväntekeväisyystyöstä tulee itsellekin aina hyvä mieli, sillä vanhusten kiitollisuus on vilpitöntä ja luonnon vitamiinit ovat tarpeellisia etenkin vanhuksille, Aimo Karppinen toteaa.

Aimo kannustaa nyt nuorempia metsään marjanpoimintaan.
Aimo kannustaa nyt nuorempia metsään marjanpoimintaan. (Kuva Annekristiina Tuovinen)

Kun Suomi täytti sata vuotta, oli tavoitteena poimia Suomen juhlavuoden kunniaksi 100 ämpärillistä puolukoita vanhuksille, mutta tuo tavoite osoittautui liian pieneksi ja marjoja kertyikin 160 ämpärillistä.

Vuonna 2019 Aimo sai kutsun Linnanjuhliin, jossa presidentti Sauli Niinistö nimesi Aimon tapaamisen yhdeksi merkittävimmistä tapaamisista juhlissa. Viva-lehden lukijat valitsivat Aimon Vuoden valopilkuksi jo vuonna 2017.

Aimo päättää urakkansa hienoon 2000 ämpärin kokonaismäärään ja aikoo jatkossa keskittää ajankäyttönsä perheeseensä. Raahen kaupunki kiittää Aimoa tekemästään merkittävästä hyväntekeväisyystyöstä vanhusten hyväksi.

Lue myös: Ahkera tekee metsämarjoilla mukavan tilin – ”Ostin marjarahoilla lapselleni polkupyörän”

Kommentoi Facebookissa