Lukas Hradeckylle upea ennätys

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Lukas Hradecky on ensimmäisenä ei-saksalaisena maalivahtina pelannut kahdessa eri seurassa 100 Bundesliigan ottelua.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky pääsi Saksan Bundesliigassa sunnuntaina upeaan tasalukuun. Hän pelasi sadannen ottelunsa Bayer Leverkusenin maalilla, kun Leverkusen kohtasi sunnuntaina VfB Stuttgartin.

Tasalukuaan Hradecky juhlisti työssään tyylillä. Leverkusen voitti ottelun 3-1.

Bundesliigassa Hradecky, 31, on pelannut nyt 201 ottelua. Hän pelasi aiemmassa seurassaan Eintracht Frankfurtissa 101 ottelua 2015-2018 ennen kuin siirtyi Leverkuseniin.

Hradecky teki Stuttgart-ottelussa historiaa. Ensimmäisenä ei-saksalaisena maalivahtina hän sai Bundesliigassa 100 ottelua täyteen kahdessa eri seurassa.

– Olen tästä todella ylpeä. Jos joku kymmenen vuotta sitten olisi sanonut, että pelaisin Bundesliigassa maalivahtina, tai että toimisin Bayer Leverkusenin kaltaisen huippuseuran kapteenina, olisi ollut erittäin iloinen. Ja vielä upeampaa on, että siitä on tullut totta, Hradecky sanoi Bild-lehden mukaan.

Leverkusenin kausi Bundesliigassa on alkanut lupaavasti. Seura on viidestä ottelustaan voittanut kolme. Tasapelejä sekä tappioita on yksi.

Sarjataulukossa Leverkusen on neljäntenä. Kärjessä oleva Bayern München on kolme pistettä edellä.

Myös Eurooppa-liigassa Leverkusen aloitti lohkovaiheen voitolla. Viime torstaina Hradecky torjui 2-1 -voiton perinteikkäästä unkarilaisseurasta, budapestilaisesta Ferencvarosista.

Hradecky on seurajoukkuevertailun ja peliajan perusteella Suomen tämän hetken kansainvälisesti korkeimmalla tasolla oleva jalkapalloilija. Bundesliiga on Euroopan kärkisarjoja ja Bayer Leverkusen Bundesliigan kärkijoukkueita.

Hradecky valittiin Suomen vuoden 2020 parhaaksi urheilijaksi. Ei olisi huonosti perusteltu, jos valinta kohdistuisi häneen myös vuoden 2021 osalta, vaikka Huuhkajat ei tulevissa MM-karsintapeleissään menestyisikään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin maalista ei lohtua – Norwich kyntää syvällä

Kommentoi Facebookissa