Suomi hakee Susijengille jälleen EM-kotikisoja

Suomen Susijengi taistelee paikasta koripallon 2022 EM-turnaukseen

Suomen Susijengi saavutti paikan koripallon 2022 EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Suomi hakee miesten koripallon 2025 EM-kisojen järjestämistä. Mahdollisuudet kisaisännyydelle lienevät hyvät.

KORIPALLO Koripalloliitto tiedotti maanantaina, että Suomi on yksi kuudesta hakijamaasta 2025 pelattavalle miesten koripallon EM-turnaukselle. Suomi hakee yhden alkulohkon järjestämistä.

Suomessa pelattiin miesten EM-korista viimeksi 2017 Helsingin Hartwall-areenalla, jolloin yksi alkulohko pelattiin Suomessa. Turnaus oli Suomen maajoukkueen eli Susijengin pelien osalta yleisömenestys.

– Vuoden 2017 kotikisat olivat monille yksi uran tähtihetkistä ja elämänkin upeampia kokemuksia. Niitä muistellaan herkeämättä varmasti pitkään ja kisojen fiiliksiin palataan aina uudelleen. Olisi ilo ja kunnia tarjota suomalaisille urheilun ystävälle lisää vastaavia kokemuksia tulevaisuudessa, kommentoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara tiedotteessa.

Suomen lisäksi 2025 EM-kisoja hakevat Latvia, Venäjä, Unkari, Ukraina ja Kypros. Suomen lisäksi Kypros hakee pelkästään alkulohkoa, mutta Latvia, Venäjä, Unkari ja Ukraina myös pudotuspelejä.

EM-kisoihin pääsee 24 joukkuetta ja turnaus on määrä pelata neljässä eri maassa. Suomen mahdollisuudet kisaisännyyteen lienevät 2017 kisojen perusteella lupaavat.

EM-kisahaku 2025 etenee kansainvälisen koripalloliiton FIBAn arvioinneilla sekä tutustumiskäynneillä, jotka suoritetaan loppuvuoden 2021 sekä alkuvuoden 2022 aikana. Kisaisännät päätetään keväällä 2022.

Nykyään EM-turnaus järjestetään vain neljän vuoden välein, mutta edellisestä EM-turnauksesta ehtii koronapandemian takia kestää viisi vuotta ennen kuin seuraavan kerran miesten EM-korista pelataan. Vuoden 2022 EM-kisoja isännöivät Tshekki, Italia, Saksa ja Georgia.

Suomen Susijengi on mukana ensi syyskuussa pelattavissa EM-kisoissa. Se pelaa alkulohkonsa Tshekissä Prahassa. Vastassa Susijengillä ovat Tshekin lisäksi Serbia, Puola, Israel ja Hollanti. Jatkopaikka Berliinissä pelattaviin pudotuspeleihin edellyttää sijoittumista alkulohkossa neljän parhaan joukkoon.

NBA on EM-kisojen aikaan tauolla, joten Lauri Markkanen nähtäneen Prahassa Susijengin paidassa, mikäli on pelikunnossa. Tulevan talven EM-karsintapeleihin Markkanen ei NBA-velvoitteidensa takia kuitenkaan pääse.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengin MM-karsintalohko arvottu – haaste on kova

Kommentoi Facebookissa