Susijengin MM-karsintalohko arvottu – haaste on kova

Suomen Susijengi taistelee paikasta koripallon 2022 EM-turnaukseen

Suomen Susijengi saavutti paikan koripallon 2022 EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Suomen Susijengi kohtaa koripallon MM-karsinnoissa Slovenian, Kroatian ja Ruotsin.

KORIPALLO Karsinnat koripallon miesten 2023 MM-turnaukseen alkavat marraskuussa. Lohkoarvonnat suoritettiin tiistaina ja Suomi sai vastustajikseen Slovenian, Kroatian sekä Ruotsin.

Suomi ei ole lohkon voittajasuosikki, mutta mahdollisuudet ovat hyvät kolmen parhaan joukkoon. Lohkoista vain jumbo putoaa pois jatkokarsinnoista.

Ruotsi lienee Suomea hieman heikompi joukkue, mutta hallitseva Euroopan mestari Slovenia, joka oli Tokion olympiaturnauksessa neljäs sekä perinteikäs koripallomaa Kroatia ovat paperilla Suomea selkeästi parempia joukkueita.

– Lohkoarvonta oli ensimmäinen onnenpyörän pyöräytys näissä karsinnoissa. Seuraava pyöräytys tulee lähempänä karsintaikkunoita, kun näemme, millä kokoonpanoilla joukkueet pelaavat. Se on osa päivän kuntoa, Suomen maajoukkueen eli Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomea tietysti auttaa, etteivät Slovenia ja Kroatia saa MM-karsintoihin parhaita pelaajiaan. Maiden suurimmat tähdet, kuten jopa maailman parhaaksi pelaajaksi hehkutettu Slovenian Luka Doncic pelaavat NBA:ssa, josta pelaajat eivät tule pääsemään MM-karsinnoissa tositoimiin kuin korkeintaan ensi elokuun otteluissa.

Suomelta puuttuu karsinnoista Cleveland Cavaliersin NBA-pelaaja Lauri Markkanen. Muut maajoukkuepelaajat lienevät käytettävissä ja Markkanenkin saattaa päästä mukaan kesäkuussa ja elokuussa, jos Suomi jatkopaikan lunastaa.

Dettmann korostaa, ettei Ruotsi ole automaattisesti lohkon heittopussi.

– Vanha totuus kuuluu, että Euroopan tällä tasolla on ainoastaan erinomaisia joukkueita, mistä tämä lohkoarvonta oli jälleen yksi osoitus. Se on varmaa, että fanimme pääsevät jälleen näkemään huipputason koripalloa ja ainahan Ruotsin kohtaaminen sytyttää. Toivottavasti pääsemme pelaamaan täysien kotikatsomoiden edessä, Dettmann sanoi.

Marraskuussa käynnistyvissä MM-karsinnoissa joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kerran koti- ja kerran vieraskentällä. Ensimmäiset kaksi ottelua pelataan marraskuussa, seuraavat helmikuussa 2022 ja viimeiset kesäkuussa 2022.

Karsintalohkon neljästä joukkueesta kolme parasta etenee EM-jatkokarsintoihin, jotka pelataan elokuussa 2022, marraskuussa 2022 ja helmikuussa 2023. Jokainen joukkue vie ensimmäisen EM-karsintavaiheen voittonsa ja tappionsa mukanaan jatkokarsintoihin.

Kuuden joukkueen EM-jatkokarsintalohkon kolme parasta etenee syyskuussa 2023 pelattaviin MM-kisoihin, jotka järjestetään Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa.

Teksti Otto Palojärvi/ Koripalloliiton tiedote

Lue myös: Lauri Markkanen vaihtaa NBA-seuraa – isot rahat kyseessä

Kommentoi Facebookissa