Seinäjoen valmentajasirkus jatkuu taas – Jani Honkavaara teki ratkaisunsa

Jani Honkavaara ei jatka Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentajana kauden 2021 jälkeen (Kuva: Veikkausliiga)

Jani Honkavaara ei jatka Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentajana kauden 2021 jälkeen. (Kuva Veikkausliiga)

Jani Honkavaara ilmoitti, ettei jatka ensi kaudella SJK:n päävalmentajana. SJK:n seurapomo oli edellisenä päivänä kertonut, ettei Honkavaaran optiota käytetä, koska valmentajapäätös tehdään myöhemmin.

JALKAPALLO Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja vaihtuu tämän kauden jälkeen. Seuran päävalmentajana toista kautta toimiva Jani Honkavaara ilmoitti, ettei jatka tehtävässään tämän kauden jälkeen.

Honkavaara teki päätöksensä sen jälkeen, kun SJK:n seurajohtaja Raimo Sarajärvi maanantaina ilmoitti MTV:n haastattelussa, ettei Honkavaaran sopimuksessa ollutta optiota käytetä kaudelle 2022. Sarajärven mukaan päätös ensi kauden valmentajasta tehdään myöhemmin.

Honkavaara antoi vastauksensa tiistaina Twitterissä:

– Kerroin tänään joukkueelle, etten ole SJK:n valmentaja kaudella 2022. Tällä ilmoituksella toivon itselleni ja joukkueelle työrauhaa, jotta voisimme saavuttaa joukkueen itselleen asettamat tavoitteet eli kahden pisteen keskiarvon per ottelu ja europaikan. Täysillä loppuun asti, Honkavaara twiittasi.

Honkavaara siirtyi SJK:n päävalmentajaksi kauden 2019 jälkeen valmennettuaan Kuopion Palloseuran tuolloin Suomen mestariksi.

Honkavaaran ensimmäinen kausi SJK:n peräsimessä oli pettymys. SJK jäi sarjassa seitsemänneksi.

Tällä kaudella on kulkenut paremmin. SJK on sarjassa kolmantena ja pelaa pistekeskiarvon perusteella parasta kauttaan sitten 2016, jolloin voitti pronssia.

Ei ole yllättävää, että Honkavaara teki johtopäätöksensä Sarajärven kommenteista. Julkinen epäluottamuslause pännii ketä tahansa, kun eteenpäin on kerran menty.

Sarajärvi istuu toki rahakirstun päällä ja hänellä on vapaus tehdä SJK:ssa mitä huvittaa. Suomalaisessa jalkapallossa Sarajärvi on tehnyt ansiokasta työtä.

Vuonna 2015 SJK voitti nykyisen KuPS-valmentajan Simo Valakarin komennossa Suomen mestaruuden. Seuraavalla kaudella Valakarin komennossa tuli pronssia. Ja helmikuussa 2017 Valakari sai potkut ajauduttuaan Sarajärven kanssa erimielisyyksiin.

Sitten seurasi valmentajasirkus. Kausina 2017-2019 SJK:ta valmensivat Sixten Boström, Jose Manuel Roca, Tommi Kautonen, Alexei Eremenko ja Brian Page ennen kuin Honkavaara saatiin ruoriin. Boström, Roca, Kautonen ja Eremenko saivat kaikki kenkää.

Honkavaara on saanut sekavan paketin kuntoon. Hänen komennossaan SJK olisi voinut mennä ensi vuonna eteenpäin entisestään, mutta Sarajärven kärsivällisyys ei riittänyt.

Tiettävästi Sarajärvi kartoittaa Honkavaaran paikalle FC Interissä hyvää työtä päävalmentajana tehnyttä Jose Riveiroa. Tosin Sarajärvelle voi jäädä luu käteen, koska Riveiro saattaa päästä valmentamaan Suomea parempaan jalkapallomaahan. Ehkä Honkavaara voisi päästä Interiin Riveiron tilalle.

Sarajärvestä on tullut valmentajasirkuksineen suomalaisen jalkapalloilun Hjallis Harkimo. Tosin Sarajärvi ei Harkimon tavoin ole ruvennut mediassa selittelemään, miten pahalta tuntuu antaa kenkää. Hän ei bisneksiinsä mediasirkusta tai hömppäjulkisuutta tarvitse.

Harkimo vaihtoi 1990-2000 -luvuilla useasti Jokereiden päävalmentajaa. Hän kuvaili päätöksiään raskaiksi ja kertoi useasti, että hänestä tuntuu pahalta. City-lehti teki Harkimosta 1990-luvun lopulla jutun ”Tuntuu pahalta antaa kenkää” koostettuaan juttuun kaikki Harkimon lausunnot tämän antamista valmentajapotkuista.

Sarajärvi tuli muutama vuosi sitten tutuksi lauseestaan ”ei Pohjanmaalle kannata tulla pelkäämään”. Lausahduksensa hän heitti huumorilla, mutta viime vuosien tapahtumien perusteella valmentajan kannattaa Seinäjoella pelätä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Hjallis Harkimo teki ”raskaita päätöksiä” – Seinäjoella ei opittu niistä mitään

Kommentoi Facebookissa