Jokereiden pelit näkyvät sittenkin Suomessa tv:stä

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereiden KHL-pelit näkyvät Suomessa jatkossa Discoveryn kanavilla.

JÄÄKIEKKO Discovery Finland tiedottaa hankkineensa mediaoikeudet jääkiekon KHL-sarjaan. Jokereiden kaikki kauden ottelut näkyvät Discovery+ -palvelussa.

Viime vuosina KHL:n pelejä Suomessa näyttänyt Viasat ei enää uusinut sopimustaan. Kesällä olikin pitkään epävarmaa, näkyisivätkö KHL-pelit Suomessa ollenkaan.

KHL sai lopulta uuden tv-sopimuksen Suomeen. Saksalainen Sportfive-yhtiö ja Discovery ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Discovery Finland näyttää jatkossa sarjaa omilla kanavillaan seuraavat kolme kautta.

Discovery+ -palvelusta voi katsoa kaikki Jokereiden ottelut ja kauden aikana yhteensä yli 100 peliä suorina lähetyksinä suomalaisella selostuksella. Jokereiden ensimmäinen kotipeli 6.9. näkyy lisäksi vapaasti katsottavalla TV5-kanavalla.

Discovery+ on mukana heti Jokereiden kauden kahdessa avausottelussa, jotka pelataan 2.9. ja 4.9. Kaikkiin Jokereiden kotipeleihin valmistaudutaan hallista tuotettavilla studiolähetyksillä.

Discovery Finlandin urheilujohtaja Antti Haajanen on tyytyväinen tuoreeseen KHL-sopimukseen.

– Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji, jota lisäämme mieluusti tarjontaamme. KHL ja Jokerit tuovat jatkuvuutta esittämiemme huipputurnausten eli olympialaisten, naisten ja nuorten MM-kisojen, EHT-turnausten sekä muiden maajoukkuetapahtumien väliin, Haajanen kertoo.

Myös Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri on iloinen, että seuran ottelut näkyvät jatkossakin Suomessa tv:stä.

– Alkamassa on kahdeksas kautemme maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa, jossa taito, vauhti ja fyysisyys välittyvät katsojille illasta toiseen. Joukkueemme on kotimaistunut entisestään ja kansainvälisen tason huippupelaajamme ovat valmiita aloittamaan taistelun Gagarin Cupista, Kurri kertoo.

Discovery julkisti tiistaina myös KHL:n mediatiiminsä. Jokereiden ensimmäinen kotipeli Traktor Tsheljabinskia vastaan pelataan ensi maanantaina Hartwall-areenalla. Avausottelussa studiokeskustelua johtaa viime kauteen uransa päättänyt entinen huippupelaaja Annina Rajahuhta. Studioasiantuntijoina toimivat Antti-Jussi Niemi ja Janne Pesonen. Ottelun selostaa Nuutti Vihtilä.

Kauden aikana ottelustudioiden juontajina toimivat Rajahuhdan lisäksi Juhani Henriksson ja Oona Tolppanen. Muista asiantuntijoista tiedotetaan myöhemmin.

Teksti Otto Palojärvi/ Discoveryn tiedote

Lue myös: Leijonien olympiavastustajat selvillä – NHL:n päätöstä jännitetään vielä

Kommentoi Facebookissa