Naisleijonat voitti pronssia – mitaliputkelle vakuuttavaa jatkoa

Naisleijonat juhlii maalia (Kuva: Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat juhlii maalia. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat saavutti pronssimitalit kukistettuaan pronssipelissä Sveitsin 3-1. Arvokisamitali oli Suomelle naisten jääkiekosta neljäs perättäinen.

JÄÄKIEKKO Suomi voitti naisten jääkiekon MM-kisoissa Calgaryssa pronssia kukistettuaan pronssiottelussa Sveitsin maalein 3-1. Pronssiottelu oli Suomelle vaikea, mutta Sveitsistä ei lopulta ollut Suomen kaatajaksi.

Alku oli Suomelta vakuuttava. Tanja Niskasen upea laukaus helähti Sveitsin häkkiin jo toisella minuutilla.

Toisen maalinsa Naisleijonat sai toisen erän alussa. Ella Viitasuon laukaus meni maaliin Niskasen oltua maskissa.

Muuten toinen erä oli Suomelle vaikea. Sveitsin Lara Stalder onnistui kaventamaan ja maali meni myös muuten erinomaisen turnauksen pelanneen Suomen maalivahdin Anni Keisalan piikkiin.

Toisen erän lopulla Petra Nieminen teki Suomelle ylivoimamaalin. Sen jälkeen Sveitsi ei enää noussut. Suomi pystyi pitämään johtoasemansa kolmannessa erässä, vaikka ei parasta peliään esittänytkään.

Naisleijonien päävalmentajaa Pasi Mustosta pronssiottelun luonne ei yllättänyt.

– Odotetunlainen peli. Muutamalla tuuripompulla vastustaja meni yhtäkkiä neljän sakkiin voitettuaan Venäjän. Heidän maailmansa muuttui yhtäkkiä mustasta kirkkaanvalkoiseksi. Ennen tätä peliä olivat tehneet neljä maalia. Heidän joukkueensa hitsautui yhteen ja taisteli raivokkaasti.

– Onneksi Tanja Niskasen kenttä oli iskussa. Saatiin ne pari maalia. Ja sitten ykkösylivoima niittasi pelin. Piti olla kärsivällinen, Mustonen jatkoi.

Naisleijonat voitti 2019 MM-kotikisoissa hopeaa. Sen jälkeen joukkueeseen on tullut paljon muutoksia.

Mustonen oli iloisen yllättynyt joukkueensa turnausesityksestä.

– Meidän pelin tasoon olin yllättynyt. Meillä oli kahdeksan uutta pelaajaa ja taso oli parempaa kuin odotin. Tiesin valmistavalla leirillä, että meitä vastaan on pirun vaikea tehdä maaleja.

Maalivahtipeli oli Suomella kovaa luokkaa. Anni Keisala oli vakuuttava ykkösmaalivahti ja Meeri Räisänen torjui kaksi hyvää ottelua.

– Eurooppalaiset tekivät meitä vastaan yhden maalin. Se tuli tänään. Kuinka meidät voi voittaa? Anni Keisala ja Meeri Räisänen olivat erinomaisia. Olen äärimmäisen tyytyväinen. Se on mukava ongelma, että maalivahtirintamalla on kovaa kilpailua.

Seuraava haaste Naisleijonilla odottaakin jo viiden kuukauden kuluttua. Silloin ohjelmassa ovat Pekingin olympialaiset.

– Olemme parempia viidessä kuukaudessa. Nuoremmat pelaajat ovat parempia ja vanhemmat myös. Katsotaan, miten muut parantavat, Mustonen sanoi Pekingin odotuksista.

Toisin kuin kotikisoissa Espoossa 2019, olivat Yhdysvallat ja Kanada olivat Suomea nyt selkeästi edellä. Mustosen mukaan eroa on mahdollista kuroa.

– Olemme kolmanneksi paras joukkue maailmassa. Tarvitsemme toistoja päivittäisessä harjoittelussa. Tarvitsemme aikaa. Olemme parempia tulevaisuudessa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: USA nollasi Naisleijonat MM-välierässä – ”Ansaitsivat voiton”

Kommentoi Facebookissa