USA nollasi Naisleijonat MM-välierässä – ”Ansaitsivat voiton”

Yhdysvallat pehmitti Naisleijonat MM-kisojen välieräottelussa maalein 3-0 (Kuva: Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto)

Yhdysvallat pehmitti Naisleijonat MM-kisojen välieräottelussa maalein 3-0. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Yhdysvallat voitti Suomen jääkiekon naisten MM-kisojen välieräottelussa maalein 3-0.

JÄÄKIEKKO Suomi ei yltänyt Calgaryssa pelattavan naisten jääkiekon MM-turnauksen finaaliin hävittyään välieräottelun Yhdysvalloille maalein 0-3. Yhdysvallat siirtyi toisessa erässä 2-0 -johtoon, eikä Suomi kyennyt taistelemaan itseään tasoihin hyvästä yrityksestä huolimatta.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen korosti vastustajan pelanneen paremmin.

– Jenkit oli parempia toisessa erässä ja ansaitsivat voiton. Hyvävauhtinen ottelu. Reipas vauhti loppuun saakka. Lupaa hyvää huomiselle.

Suomella oli ensimmäisessä erässä hyvä sauma siirtyä johtoon, mutta ylivoimaa viidellä kolmea vastaan ei saatu hyödynnettyä.

– Meidän momentum oli viidellä kolmea vastaan kaksi minuuttia. Siinä olisi pitänyt tehdä maali. Jenkit oli parempia toisessa erässä. Siihen ratkesi. Tämä joukkue tarvitsee aikaa opetella pelaamaan toisia eriä, mutta tulemme kyllä, Mustonen analysoi.

Mustonen oli ilahtunut joukkueensa esityksestä kolmannessa erässä. Positiivinen merkki oli, että fyysinen kunto Naisleijonilla riitti loppuun saakka.

– Mielestäni olisimme ansainneet johtoaseman ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä USA aiheutti ongelmia. Kolmannessa erässä ei ollut fyysisestä jaksamisesta kiinni. He johtivat 2-0, mutta painostimme silti. Se oli positiivinen asia.

Yhdysvaltoja vastaan Suomi pelasi Calgaryssa kaksi ottelua. Molemmat pelit päättyivät 0-3 -tappioon.

– Ylivoima on pätkinyt heitä vastaan syystä tai toisesta. Varmaan enemmän sattumaa, ettei olla saatu nollaa rikki, Mustonen arvioi tuloksia.

Finaalipaikkaa ei tullut, mutta Mustosen mielestä Suomi suoriutui otteluissa Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan hyvin. Nuoret pelaajat sekä maalivahti Anni Keisala saivat Mustoselta erityiskehut.

– Olemme pelanneet hyviä pelejä pohjoisamerikkalaisia vastaan. Olen ollut positiivisesti yllättynyt, kuinka lupaavasti olemme pelanneet. Nuoremmat ovat yllättäneet. Sofianna Sundelin ja Sanni Vanhanen erityisesti. Anni Keisala on pelannut maalillaan erittäin hyvin.

Pronssiottelu on vielä edessä. Vastaan tulee mitä suurella todennäköisyydellä Sveitsi, jonka Suomi voitti alkusarjassa 6-0.

– Tärkeintä on unohtaa tämä peli, kun pronssipeli tulee niin nopeasti vastaan. Nyt ajatellaan vain Sveitsi-peliä. Täytyy pelata hyvin puolustuksessa. Luulen, että pystymme tekemään maalin. Pidetään vauhti kovana. Pitää pystyä pelaamaan hyvä peli, Mustonen pohjusti pronssiottelua.

Pronssiottelu alkaa tiistaina kello 22.30 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonilla uusia ratkaisijoita – ”Meillä on mahdollisuudet mihin vaan”

Kommentoi Facebookissa