Puolustusvoimat julkaisi kuvia suomalaissotilaiden operaatiosta Kabulista – ”Tuen aloitus on ollut onnistunut”

Suomi evakuoi paikallisia suurlähetystön nykyisiä ja entisiä työntekijöitä, EU-edustuston ja puolustusliitto Naton työntekijöitä sekä heidän perheenjäseniään.

Suomi evakuoi paikallisia suurlähetystön nykyisiä ja entisiä työntekijöitä, EU-edustuston ja puolustusliitto Naton työntekijöitä sekä heidän perheenjäseniään. (Kuva Puolustusvoimat)

Evakuoitavien määrä Suomen osalta on kasvanut selvästi joukon saapumisen jälkeen.

AFGANISTAN Puolustusvoimien suojausjoukko jatkaa Suomen ulkoministeriön evakuointitehtävän turvaamista Kabulin lentokentällä. Evakuoitavien määrä Suomen osalta on kasvanut selvästi joukon saapumisen jälkeen, joten tuen aloitus on ollut onnistunut.

Alueella olevan joukon tehtävä on suojata ulkoministeriön työntekijöitä lentokentällä ja sen välittömässä läheisyydessä, auttaa heitä avustettavien evakuoinneissa sekä pitää yhteyttä alueella oleviin sotilasjoukkoihin toiminnan koordinoimiseksi sekä tilannekuvan muodostamiseksi.

Nuorimmat evakuoitavat ovat pieniä lapsia.
Nuorimmat evakuoitavat ovat pieniä lapsia. (Kuva Puolustusvoimat)

Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoo Twitterissä päivitetyn luvun evakuoiduista olevan jo yli 200 henkilöä.

”Suurlähetystön paikalta palkattu henkilökunta ja heidän perheenjäsenensä on nyt evakuoitu suunnitellusti. Kaikkiaan evakuoituja on nyt yli 200. Maanantaina evakuoituihin kuului myös n. 40 henkeä EU-delegaatiosta. Suurin osa evakuoiduista on naisia ja lapsia. Evakuoinnit jatkuvat.”

Puolustusvoimat kertoo suojausjoukon saapuneen lentokentälle lauantaina ja aloittaneen tehtävänsä välittömästi. Suojausjoukko koostuu Puolustusvoimien henkilökunnassa. Henkilöstöä on Maavoimista, Ilmavoimista, Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta sekä koti- ja ulkomaisista esikunnista, jotka toimivat suojaustehtävissä, johto- ja yhteydenpitotehtävissä sekä tukitehtävissä, kuten lääkinnässä.

Lue myös: Suomeen saapui lennolla 102 Afganistanista evakuoitua – henkilöitä ei käsitellä turvapaikanhakijoina

Kommentoi Facebookissa