Jarkko Kinnusen kävelyura ohi – edusti Suomea 15 kertaa arvokisoissa

Jarkko Kinnunen edusti Suomea 50 kävelyssä peräti 15 arvokisoissa (Kuva AOP)

Jarkko Kinnunen edusti Suomea 50 kävelyssä peräti 15 arvokisoissa (Kuva AOP)

Jarkko Kinnunen ilmoitti, ettei jatka enää uraansa. Hän edusti Suomea 50 kilometrin kävelyssä arvokisoissa vuosina 2006-21.

YLEISURHEILU Kilpakävelijä Jarkko Kinnunen ilmoitti tiistaina lopettavansa aktiiviuransa. Hän edusti Suomea arvokisoissa peräti 15 kertaa.

– Melkoista myllerrystä olen tämän asian kanssa oma pääni sisällä käynyt. Se oli tosi iso päätös, Kinnunen sanoo aktiiviuran päättymisestä tiedotteessa.

Tokion olympialaisissa 50 kilometrin kävely oli ohjelmassa viimeistä kertaa. Jatkossa kävellään vain 35 kilometriä. Matkan lyheneminen vaikutti Kinnusen päätökseen uransa päättämisestä.

– Osittain päätös lähti siitä, että 50 kilometriä jää arvokisoista pois. Olen aina ajatellut, että juuri viisikymppinen on matkana minun vahvuuteni. Sekin tietysti turhauttaa, että toinen jalka on tuollainen.

Kinnunen, 37, viittaa oikean jalkansa hermotusongelmaan, joka on kiusannut häntä jokaisessa kilpailussa vuodesta 2000 lähtien.

– Minua on ajanut eteenpäin usko, että pystyn taistelemaan mitaleista. Se on saanut minut joka syksy lenkille uudella tsempillä, mutta ei se riitä, että on hyvä hapenkuljetuskone. Niin ylivoimainen en ole, että pystyisin yhdellä jalalla maailman huippuja kaatamaan, hän sanoi.

Kinnunen edusti Suomea niin EM- ja MM-kisoissa kuin olympialaisissa. Hänen 50 kilometrin ennätyksensä on Lontoon olympialaisissa 2012 kävelty 3.46.25.

Kinnusen uran paras arvokisasijoitus tuli vatsavaivojen ryydittämänä Berliinin MM-kisojen 50 kilometrillä 2009. Tuolloin Kinnunen oli maalissa yhdeksäs. Hän nousi sittemmin kahdeksanneksi, kun kilpakumppani kärähti dopingista.

– Berliinin kilpailu oli tosi mahtava. Silloin oli itsevarmempi olo kuin koskaan. Kisoja edeltäneen harjoituskauden syksy oli hankala, mutta tammikuusta elokuulle meni hyvin, ja vaikka kilpailussa oli vaikeuksia mahan kanssa, se ei vaikuttanut, Kinnunen muistelee.

Olympiakisoissa Kinnunen oli 2008 Pekingissä sekä 2012 Lontoossa 50 kilometrillä 15:s. Rio de Janeirossa 2016 hän oli 23:s ja Tokiossa tänä vuonna 26:s.

Teksti Otto Palojärvi/ SUL:n tiedote

Lue myös: Neljä kultamitalia – Suomelle hurja saldo yleisurheilun nuorten MM-kisoista

Kommentoi Facebookissa