Purjevene ei palannut maihin reittisuunnitelman mukaisesti – meripelastus sai hälytystehtävän

Meripelastuskeskus kehottaa ilmoittamaan myös mahdolliset reittimuutokset läheisille.

Meripelastuskeskus kehottaa ilmoittamaan myös mahdolliset reittimuutokset läheisille. (Kuva Fotolia)

Hätäkeskus ilmoitti ihmisen pelastamisesta vedestä, mutta etsittävät löytyivät satamasta hyvinvoivina.

MERIPELASTUS Turun meripelastuskeskus sai 28.7. klo 7.23 ilmoituksen Oulun hätäkeskuksesta ihmisen pelastamisesta veden varasta. Purjevene, jossa oli kaksi matkustajaa, ei ollut palannut maihin läheisilleen ilmoittaman reittisuunnitelman mukaisesti.

Meripelastuskeskus käynnisti etsinnät merialueella ja mukaan hälytettiin yksiköitä poliisilta, pelastuslaitokselta, Virpiniemen merivartiostosta, rajahelikopteri Rovaniemeltä ja Kiviniemen pelastusyhdistyksen pelastusvene.

Virpiniemen merivartioston tiedustelujen perusteella etsintä keskitettiin Hailuodon länsipuolelle, mistä etsittävät löytyivätkin satamasta hyvinvoivina ja ilman hätää.

Juttuvinkki: Monen roolin merivartija on koulutettu auttamaan – ”Mitään ei jätetä sattuman varaan”

Etsittävät eivät olleet ilmoittaneet reittisuunnitelmansa muutoksesta läheisilleen, mikä oli herättänyt huolta mahdollisesta onnettomuudesta ja käynnistänyt kyseisen meripelastuksen hälytystehtävän.

Meripelastuskeskus kehottaa ilmoittamaan vesille lähtiessä reittisuunnitelman läheisille. Mutta myös mahdolliset reittimuutokset matkan varrelta tulisi ilmoittaa heti samoille henkilöille, jotta nämä tietävät, että veneseurue on turvallisesti liikenteessä.

Uuden vesiliikennelain mukaisesti veneen päällikön tehtäviin kuuluu huolehtia, että koko veneilykunta voi matkustaa turvallisesti. Turvalliseen vesilläoloon liittyy ennakoiva reittisuunnittelu ja suunnitelman päivittäminen tarpeen mukaan.

Lue myös: Purjeveneen masto katkesi kovassa tuulessa Saaristomerellä – alus ajautui karille

Kommentoi Facebookissa