Putin ampuu Trumpia tykillä – jopa 755 USA:n diplomaattia saa lähtöpassit Venäjältä

Vladimir Putin hermostui USA:n uusista pakotteista, Donald Trump on kertonut, että aikoo vahvistaa lain.

Vladimir Putin hermostui USA:n uusista pakotteista, Donald Trump on kertonut, että aikoo vahvistaa lain. (Kuva AOP)

Viime vuonna Barack Obama määräsi 35 venäläistä diplomaattia karkotettavaksi.

USA JA VENÄJÄ Venäjän presidentti Vladimir Putin esiintyi tänään Venäjän merivoimien juhlapäivän paraatissa Pietarissa, monen mielestä voimannäyttö oli lähtölaukaus Putinin presidentinvaalikampanjalle.

Venäjän valtion televisioyhtiön Rossija 24:n haastattelussa näytös siirtyi puheisiin ja kohta luultavasti myös tekoihin. Putin totesi, että 755 yhdysvaltalaisdiplomaatin on poistuttava Venäjältä lähes välittömästi.

Yhdysvaltojen senaatti ja edustajainhuone päättivät tällä viikoilla lähes yksimielisesti uusista pakotteista Venäjälle, vastatoimena maan sekaantumiselle Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Presidentti Donald Trump on kertonut, että aikoo vahvistaa lain.

Venäjä oli jo aikaisemmin ilmoittanut, että se vaatii Yhdysvaltoja vähentämään Venäjällä olevien diplomaattiensa määrän 455 henkilöön, samaksi määräksi kuin venäläisdiplomaatteja on Yhdysvalloissa. Tiedossa ei ollut kuitenkaan karkotettavien määrää, joka nyt täsmentyi.

Uutistoimisto Tassin ja AFP:n mukaan Putin uhkasi myös, että voi määrätä lisätoimenpiteitä Yhdysvaltoja vastaan ja ettei hän usko maiden välien parantuvan lähiaikoina.

Ulkoministeri Sergei Lavrov teki Moscow Timesin mukaan jo viime vuonna ehdotuksen 31 henkilön karkottamisesta Yhdysvaltain Venäjän-suurlähetystöstä Moskovasta sekä neljän Pietarin pääkonsulaatista. Viime vuonna Barack Obama määräsi vastaavan määrän eli 35 venäläistä diplomaattia karkotettavaksi.

Venäjän ja USA:n välistä poliittista kiistaa käsiteltiin myös Vladimir Putinin viimeisimmällä Suomen-vierailulla, josta voit lukea tästä.

Kommentoi Facebookissa